Το ΣΑΠΑ διεκδικεί επιστροφή εκατομμυρίων

Το ΣΑΠΑ διεκδικεί επιστροφή εκατομμυρίων

Συνολικές ανταπαιτήσεις πέραν των €10 εκατ. κατέθεσε ήδη το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) εναντίον εργοληπτικών εταιρειών, οι οποίες εκτέλεσαν έργα στο πλαίσιο υλοποίησης του αποχετευτικού έργου της Πάφου. Εκτιμάται ότι το ΣΑΠΑ δεν θα ανακτήσει το σύνολο των χρημάτων που διεκδικεί, λαμβανομένου υπόψη πως αν και τα συμβόλαια έπασχαν, τα έργα υλοποιήθηκαν έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις εμπεριείχαν κακοτεχνίες.

Το ΣΑΠΑ έχει ενώπιόν του έκθεση 500 σελίδων την οποία ετοίμασαν σύμβουλοι μηχανικοί σε συνεργασία με το κρατικό εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου των Δημοσίων Έργων, καθώς και με άλλους εμπειρογνώμονες επιμετρητές και μηχανικούς. Σε αυτήν καταγράφονται (με σκοπό την τεκμηρίωση) όλες οι περιπτώσεις οι οποίες επέφεραν στο ΣΑΠΑ κόστος εκατομμυρίων, είτε υπό τη μορφή κακοτεχνιών είτε υπερχρεώσεων.


Φαίνεται πως εργολάβοι, λόγω του ότι πλήρωναν και μίζες σε διάφορους (ήδη έχουν καταδικαστεί ο τέως δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης) φόρτωναν το ΣΑΠΑ με επιπλέον έξοδα, αφού δεν ασκείτο κανονικός έλεγχος ούτε από τους συμβούλους μηχανικούς ούτε και από πλευράς του εργοδότη, δηλαδή του ΣΑΠΑ.

«Οι νομικοί μας σύμβουλοι ανέλαβαν να καταχωρήσουν αγωγές και γενικά να κινήσουν όλες τις ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες, με σκοπό να ανακτήσει το ΣΑΠΑ χρήματα τα οποία θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να πληρωθούν», ανέφερε στον «Φ» ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Πηγή: Φιλελεύθερος