Το ταξίδι συνεχίζεται …

Το ταξίδι συνεχίζεται …

Το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού του Pafos2017 συνεχίζει να αξιοποιεί τους χώρους της πόλης και επαρχίας της Πάφου συμβάλλοντας έτσι στην πολιτιστική ανάπτυξη με συνέργειες και δράσεις. Tο χειμερινό πρόγραμμα μας προσκαλεί να συνεχίσουμε το ταξίδι στον κόσμο της όπερας, της κλασικής και έντεχνης μουσικής και των σύγχρονων δημιουργών, γεφυρώνοντας ηπείρους και ενώνοντας πολιτισμούς. Ελάτε να περπατήσουμε ως σύγχρονοι ταξιδιώτες από αρχαία σε σύγχρονη τέχνη, ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, καθοδόν προς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Pafos2017.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015
Μαρκίδειο Θέατρο 20:30


«Μουσικό Ρολόι του χτες και του σήμερα»

Συνεργάτης και βασικός συντελεστής της ΠΠΕ – Πάφος 2017, η «Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου» ως ένας ακόμα ταξιδιώτης ενώνει μουσικές διαδρομές στο χρόνο και στο χώρο, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το χτες με το σήμερα με έργα, Ν. Τρούλλου, B Martinu και J. Haydn.
Μαέστρος: Plamen Djouroff.
Σολίστ: Yuri Zhislin (βιόλα).
€12 και €7 (νέοι 18-26 ετών και συνταξιούχοι) / δωρεάν για παιδιά κάτω των 18.
Μαρκίδειο Θέατρο 20:30

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015
Cineplex 19:55

«Τα Παραμύθια του Hoffmann» Met: Live in HD

Παράθυρο στον κόσμο της όπερας με την απευθείας σύνδεση της Πάφου με την Μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης -ΜΕΤ.
Το έργο που δικαίωσε τον συνθέτη Jacques Offenbach και του χάρισε αιώνια φήμη χωρίς να έχει προλάβει να το δει ανεβασμένο, σκηνοθέτησε για την ΜΕΤ ο βραβευμένος Bartlett Sher. Ο Vittorio Grigolo πρωταγωνιστεί στο ρόλο του ποιητή Hoffmann. Τους τέσσερις ρόλους των ηρωίδων του λυρικού έργου –της μηχανικής κούκλας Ολυμπίας, της φυματικής καλλιτέχνιδας Αντωνίας, της Τζουλιέτας και της εγωκεντρικής ηθοποιού Στέλλας ερμηνεύει η Hibla Gerzmava. Το ρόλο της μούσας και του Νίκλαους ερμηνεύει και πάλι η Kate Lindsay. Ο Thomas Hampson προσθέτει έναν ακόμα ρόλο στο μεγάλο ρεπερτόριό του στη ΜΕΤ ως οι Τέσσερις Κακοί.
Διεύθυνση ορχήστρας: Yves Abel.
Μια συνεργασία του Pafos2017, των κινηματογράφων K-Cineplex και του ΑNT1 Ελλάδας και Κύπρου.
Cineplex 19:55
Είσοδος: €18 και €13.