Το φαινόμενο της Πάφου στους εμβολιασμούς

Το φαινόμενο της Πάφου στους εμβολιασμούς

Μία ανάσα από την επίτευξη του στόχου του εμβολιασμού του 65%, είναι η Πάφος η οποία συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» των εμβολιασμών, αρκετά μπροστά από τις υπόλοιπες επαρχίες. Το 63,7%, του ενήλικου πληθυσμού της επαρχίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Ακολουθούν οι επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου με 56,7% και 55,2% αντίστοιχα και οι επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας με 52,1% και 51,9% αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα από την υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στην Πάφο, άρχισαν ήδη να καταγράφονται μέσα από τους αριθμούς των θετικών περιστατικών της COVID-19, με την επαρχία να διατηρεί το τελευταίο διάστημα το χαμηλότερο ποσοστό θετικότητας. Τις τελευταίες 8 ημέρες (σ.σ. 29 Μάιου-5 Ιουνίου), στους χιλιάδες ελέγχους με rapid test που διενεργήθηκαν, τρεις φορές η Πάφος κατέγραψε μηδενικά κρούσματα (29/5, 30/ 5 και 3/6), τρεις φορές εντοπίστηκε μόλις 1 και δύο φορές από τρία. Στοιχεία που προκαλούν αισιοδοξία, ως προς τα οφέλη των εμβολιασμών.


«Αυτό που φαίνεται όντως, είναι πως εκεί που υπάρχει αύξηση στους εμβολιασμούς, υπάρχει και αντίστοιχη μείωση των κρουσμάτων. Οι εμβολιασμοί είναι ένας από τους λόγους που μειώνονται τα κρούσματα, αλλά θα γίνει και περισσότερη ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, για να έχουμε κι άλλα συμπεράσματα» υπέδειξε η κ. Ανθούση.