Το 2015 περίπου έτοιμο το νέο σχολικό κτίριο του πέμπτου Δημοτικού σχολείου Πάφου

Το πέμπτο Δημοτικό Σχολείο Πάφου θα λειτουργήσει κανονικά στο νέο σχολικού του κτίριο το 2015 με 2016.


Μετά την απομάκρυνση των ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνει η κατεδάφιση του κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία του Μουττάλου, ενώ στην ίδια θέση προγραμματίζεται η ανέγερση νέου σχολείου που θα καλύψει τις ανάγκες της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλο Δημητρίου.

Ο κ Δημητρίου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι απαίτηση των οργανωμένων γονιών είναι τα χρήματα που θα προέλθουν από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών να πιστωθούν στο λογαριασμό του Συνδέσμου Γονέων του συγκεκριμένου σχολείου.

Τα παιδιά του πέμπτου δημοτικού έχουν μετακινηθεί στο κτίριο που χρησιμοποιείται και ως παιδική λέσχη για τα παιδιά της Κάτω Πάφου .

Ο κ Δημητρίου εξήρε την προσπάθεια τόσο της Σχολικής Εφορείας Πάφου όσο και των τεχνικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρόσθεσε ακόμη, πως αν και εκκρεμεί το θέμα της ανέγερσης του Δημοτικού του Μουττάλου για πέντε περίπου χρόνια θα είναι το μοναδικό σχολείο το οποίο θα ανεγερθεί κατά το 2014 .

Επίσης λόγω της μεγάλης μείωσης του κονδυλίου της συντήρησης των σχολείων θα εκτελούνται μόνο οι επείγουσες εργασίες ενώ αναστέλλονται οι αντισεισμικές αναβαθμίσεις των σχολείων στην Τίμη και στην Χλώρακα που είχαν προγραμματιστεί.  

Ο πρώτος Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Λαυρέντης Πολυκάρπου,ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ωστόσο, πως στο Δημοτικό Σχολείο Χλώρακας έχουν γίνει φέτος μεγάλες βελτιωτικές εργασίες στο παλαιό κτίριο ώστε να καλυφθούν τα θέματα ασφάλειας των μαθητών .

Σ’ ότι αφορά την συμπλήρωση των εργασιών ανέγερσης του νέου σχολικού κτιρίου για το πέμπτο Δημοτικό σχολείου Πάφου αναμένεται – όπως είπε- τούτο θα είναι έτοιμο σε ενάμισι περίπου χρόνο.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/