Τρία χρόνια φυλάκισης στον εμπρηστή του αυτοκινήτου του Μάριου και της Σταυρούλας

Τρία χρόνια φυλάκισης στον εμπρηστή του αυτοκινήτου του Μάριου και της Σταυρούλας

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο, στον 38χρονο Μενέλαο Πολυκάρπου για την υπόθεση εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων και για τις κατηγορίες πρόκλησης εμπρησμού και κακόβουλης ζημιάς.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε πως η συμπεριφορά του 38χρονου είναι καταδικαστέα για μια κοινωνία. Πρόσθεσε μάλιστα πως έλαβε υπόψη την παραδοχή του κατηγορούμενου, ώστε να μην σπαταληθεί πολύτιμος δικαστικός χρόνος, αλλά και την αποζημίωση που δόθηκε προς τους παραπονούμενους. Διέταξε επίσης όπως οι ποινές συντρέχουν.


Το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του 38χρονου, δικηγόρου Δανιήλ Δανιήλ, σύμφωνα με την οποία ο δικηγόρος ανέφερε πως ο πελάτης του επέδειξε έμπρακτη μεταμέλεια και πως πρόκειται για πράξη που εκτελέστηκε απερίσκεπτα, χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να παραβλέπεται η σοβαρότητα των αδικημάτων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο όχημα των Μάριου και Σταυρούλας Ιγνατίου, ενώ ήταν σταθμευμένο σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης της οικίας τους

Πρόσθεσε μάλιστα πως οι δύο πλευρές έχουν συμφιλιωθεί, ενώ ζήτησε από το Δικαστήριο όπως επιδείξει την μέγιστη επιείκεια λόγω και της συνολικής στάσης του κατηγορουμένου.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, ο πελάτης του δεν έχει κανένα εισόδημα παρά ταύτα έδωσε 700 ευρώ ως μερική αποζημίωση για τη ζημιά που προκάλεσε στους παραπονούμενους .Υποσχέθηκε ωστόσο πως μετά την έκτιση της ποινής του να εξεύρει δουλειά και να αποζημιώσει για το υπόλοιπο ποσό τους παραπονούμενους.

Ο κ. Δανιήλ αναφέρθηκε και στο λευκό ποινικό μητρώο του πελάτη του, σημειώνοντας πως το αδίκημα ήταν μια μαύρη σελίδα στην ζωή του. Όπως είπε, δεν σκέφτηκε τις συνέπειες της πράξης του, ούτε επιθυμούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη. Αανέφερε ακόμη ότι από 23 ετών ο πελάτης του είναι ορφανός, και ήταν φιλήσυχος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης του εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων στην Πάφο, όπως λέχθηκανν από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, το αυτοκίνητο του ζεύγους δημοσιογράφων Σταυρούλας και Μάριου Ιγνατίου ήταν σταθμευμένο στις 19.3.2018 σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους.

Η φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 03:25 τα ξημερώματα, κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας και σε όχημα γείτονα. Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 38χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση εδώ και 16 μήνες στις Κεντρικές Φυλακές.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα το ζεύγος των δημοσιογράφων είχε αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου πως δεν στρέφονται εκδικητικά προς τον δράστη και πως εφόσον παραδέχτηκε και απολογήθηκε για τις πράξεις του, δεν έχουν τίποτα εναντίον του. Του ευχήθηκαν επίσης όπως του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου συνεχάρη το ζεύγος των δημοσιογράφων και είπε πως είναι πρώτη φορά που συναντάει μια τέτοια αντιμετώπιση. Οι παραπονούμενοι μάλιστα δεν ζήτησαν διάταγμα αποζημίωσης.

Στο μεταξύ, το 2ο πρόσωπο που είχε συλληφθεί για την υπόθεση απαλλάχθηκε των κατηγοριών 1 και 4 που αφορούν την συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Πηγή: Καθημερινή