Τραυματισμός 76χρονο από ανάφλεξη του φούρνου υγραερίου στην Ινεια

Άγιο είχε 76χρονη από την Ίνεια η οποία στην προσπάθεια της


να ανάψει το φούρνο υγραερίου στην κουζίνα του σπιτιού της έγινε ανάφλεξη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Το περιστατικό σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί.

Η ηλικιωμένη διέμενε μόνη της μετά το θάνατο του συζύγου της πριν από ένα περίπου χρόνο.

Από την απότομη και  βίαιη ανάφλεξη και έκρηξη η μικρή κουζίνα διαστάσεων δυο επί τριών μέτρων περίπου καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς αφού άνοιξε τρύπα ακόμη και στην οροφή ενώ προκλήθηκαν ζημιές και στους τοίχους της υπόλοιπης κατοικίας.

Την ώρα της ανάφλεξης και έκρηξης η 76χρονη βρισκόταν στην κουζίνα και τα ρούχα της άρπαξαν φωτιά. Γείτονες επενέβηκαν και έσβησαν την φωτιά καλώντας ταυτόχρονα βοήθεια και ασθενοφόρο.

Η 76χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου , όπου οι επικαθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν πως υπέστη εγκαύματα πρώτου και δευτέρου βαθμού κυρίως στα άνω και κάτω άκρα στο 60% του σώματος της.

Η 76χρονο κρατήθηκε για νοσηλεία στο χειρουργικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και η κατάσταση της χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/