Τρεις μηχανές αιμοκάθαρσης παρέλαβε το ΓΝ Πάφου

Τρεις μηχανές αιμοκάθαρσης παρέλαβε το ΓΝ Πάφου

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής για να εγκαινιάσει τις υπερσύγχρονες μηχανές αιμοκάθαρσης, δωρεά του ΟΠΑΠ.

Μιλώντας στα εγκαίνια, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για ακόμη μια φορά για την προσφορά του, τόσο στο ΓΝ Πάφου όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο κ. Πατσαλής ανέφερε πως το έργο του ΟΠΑΠ συμπληρώνει το έργο του κράτους, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αφού αυτές οι δωρεές στο τέλος της ημέρας εξυπηρετούν τον Κύπριο ασθενή.

“Η ανάπτυξη περισσότερων σταθμών αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Πάφου θα εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα τους ασθενείς,” είπε ο Υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πατσαλής παραδέχτηκε πως ο χώρος που φιλοξενεί το Nεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Πάφου παρουσιάζει κάποια στενότητα η οποία δυσκολεύει τους ασθενείς. Συζητήσαμε, συνέχισε, θα δούμε το θέμα με τη Διεύθυνση προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Οι ασθενείς, είπε ο Υπουργός Υγείας, ενδεικτικά ανέφεραν πως “οι ήρωες είναι το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Τμήματος που μέσα απ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορούν και ανταπεξέρχονται με ποιοτικές παροχές”.

Αν και ο Υπουργός εκτίμησε πως υπάρχουν προβλήματα, σημείωσε ωστόσο πως μέσα από τις δυσκολίες και ιδιαίτερα μέσα από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της υγείας, θα μπορέσουν να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Επεσήμανε ακόμη πως μέσα από την κυβερνητική πολιτική για αναδιοργάνωση και αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων τα πράγματα θα γίνουν πολύ καλύτερα.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Hospice το οποίο αποτελεί την ανακουφιστική μονάδα στην Πάφο, ο κ. Πατσαλής είπε πως αυτές οι μονάδες προσφέρουν τα μέγιστα, μια και το κράτος – όπως είπε- δεν έχει τέτοιες μονάδες.

“Είναι και πρέπει να είναι και στο μέλλον μια υπηρεσία που πρέπει να καλύπτει απόλυτα τους πολίτες”, ανέφερε.

Ο Υπουργός Υγείας είπε πως μέσα από τις διαδικασίες που προσπαθεί να αναπτύξει το κράτος αυτή τη στιγμή αναμένεται να βοηθηθεί οικονομικά εντός του 2015 και το Hospice, προσθέτοντας πως αυτή ήταν μια υπόσχεση την οποία το Υπουργείο Υγείας είχε δώσει.

Ο κ. Πατσαλής συνεχάρη το Hospice για την προσφορά του, σημειώνοντας ότι αυτή πραγματοποιείται με τη δραστηριοποίηση Βρετανών κατοίκων της Επαρχίας Πάφου. Το Hospice φιλοξενεί κατά το 70% Κύπριους ασθενείς.

Εξάλλου ο Ισίδωρος Μαρκίδης, μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κύπρου, είπε ότι τα αισθήματα είναι ανάμεικτα σε τέτοιες περιπτώσεις, σημειώνοντας πως “μακάρι να ήταν αχρείαστη οποιαδήποτε προσφορά προς τα ιδρύματα και ο κόσμος να είχε την υγεία του”.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, το νόμο της φύσης και της φθοράς δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε. Ο κ. Μαρκίδης ανέφερε πως η προσφορά του ΟΠΑΠ θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη δωρεά στο κρατικό νοσοκομείο της Πάφου, προσθέτοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΟΠΑΠ έκανε δωρεάν αφού προσφάτως έχει δωρίσει και ένα αυτοκίνητο για την αιμοδοσία.

Τις ευχαριστίες του προς τον ΟΠΑΠ εξέφρασε εκ μέρους του Συνδέσμου Νεφροπαθών και Φίλων ο Άκης Χρυσόμηλος, ευχόμενος τέτοιες προσφορές να βρουν και άλλους μιμητές.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)