Τριήμερες εκδηλώσεις στην Πάφο για τον Κατακλυσμό

Τριήμερες εκδηλώσεις στην Πάφο για τον Κατακλυσμό

Πλούσιο αναμένεται να είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο της”Γιορτής του Κατακλυσμού 2015″ .

Όλες οι εκδηλώσεις που έχουν παραδοσιακό χαρακτήρα θα διεξαχθούν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κατά το τριήμερο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Αρχής οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 30 Μαΐου με την παρουσίαση κυπριακών παραδοσιακών χορών από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, χορούς του Ποντιακού Ελληνισμού από το Ποντιακό Χορευτικό Συγκρότημα «Ρωμιοσύνη» και συναυλία από το μουσικό σχήμα του Άδωνη Μιχαηλίδη.

Οι παραδοσιακές εκδηλώσεις συνεχίζονται και την επόμενη μέρα με παραδοσιακούς χορούς από το Λαογραφικό Όμιλο «Το Κάστρο», νησιώτικοι χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Ιεροί Κήποι» Γεροσκήπου και συναυλία από την Πειραματική Κομπανία «ΑΕΝΑΟΝ» του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.

Την Δευτέρα του κατακλυσμού στις 16.00 μ.μ. το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν θαλάσσια αγωνίσματα σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Πάφου, τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Κάτω Πάφου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η παράδοση συνεχίζεται με την παρουσίαση επίσης στο Μεσαιωνικό κάστρο παραδοσιακών χορών από το χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την συναυλία του γνωστού Ελλαδίτη καλλιτέχνη Πέτρο Ίμβριο και του μουσικού σχήματος «Καλλιπόλεως 4».