Τρωκτικά σε συνοικία της Επαρχίας Πάφου

Άμεσα επενέβη η Υπηρεσία Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Πάφου


καθαρίζοντας τους ανοικτούς χώρους στο πρώην καλοκαιρινό σινεμά ΑΤΤΙΚΟΝ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Πολυχώρου Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική μετά από καταγγελίες που έγιναν από περίοικους για τρωκτικά και ερπετά στην περιοχή.

Συγκεκριμένα οι περίοικοι κατήγγειλαν ότι η περιοχή αφαίθηκε στο έλεος του χρόνου με αποτέλεσμα να αποτελεί ο χώρος εστία μόλυνσης και τρωκτικών. Ακριβώς λόγω της ύπαρξης τρωκτικών στην περιοχή υπάρχουν και φίδια τα όποια μπαίνουν στις αυλές τρομοκρατώντας τους κατοίκους όπως ανέφεραν.
Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας και Καθαριότητας του Δήμου Πάφου Πίτσα Παπαδοπούλου που ενημερώθηκε για τις καταγγελίες συζήτησε το θέμα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, με τους αρμοδίους υπηρεσιακούς και έχουν ληφθεί αποφάσεις- όπως είπε – όχι μόνο για τον καθαρισμό  με ντικερ και αλλά μηχανήματα της περιοχής αλλά και με την τοποθέτηση δολωμάτων για την εξάλειψη των τρωκτικών.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ταυτόχρονα ότι ξεκινά άμεσα ο καθαρισμός των ανοικτών οικοπέδων σε όλη την περιοχή των δημοτικών ορίων.

Όσοι ιδιοκτήτες μάλιστα δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα τους μέχρι το τέλος του μήνα συνεργεία του δήμου -όπως είπε- θα καθαρίσουν τους χώρους και θα χρεώσουν τους ιδιοκτήτες 50 ευρώ ανά οικόπεδο.