Υπαίθριο γυμναστήριο και παραλιακό γήπεδο μπάσκετ στην Πέγεια

Υπαίθριο γυμναστήριο και παραλιακό γήπεδο μπάσκετ στην Πέγεια

Στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πέγειας αρχίζει σύντομα ένα εμπλουτιστικό έργο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη και του Κόλπου των Κοραλλίων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέγειας: Ο μεγαλύτερος παραλιακός πεζόδρομος της Κύπρου θα είναι σύντομα γεγονός, αφού οι διαδικασίες για την δημιουργία του προχωρούν, με την προκήρυξη της προσφοράς για το έργο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας.

O Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε ειδικότερα πως ο παραλιακός πεζόδρομος της Πέγειας θα είναι πολεοδομικό έργο κόστους 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη φάση του έργου, είπε, θα είναι μήκους δύο χιλιομέτρων και θα αποτελεί μέρος του ευρύτερου παραλιακού πεζόδρομου που ξεκινά από την περιοχή της Μαρίνας στα Πότιμα και θα καταλήγει στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, καλύπτοντας παραλιακά μια συνολική απόσταση 14 χιλιομέτρων.


«Στην πρώτη φάση», σημείωσε, «προβλέπεται η κατασκευή αμφιθεάτρου, υπαίθριου γυμναστηρίου, γηπέδου μπάσκετ, περιπτέρου και παιδικής χαράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το Δήμο Πέγειας. Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες».

Πηγή: Φιλελεύθερος