Υπαναχώρησε ο Φαίδωνας για Λεωφόρο Ελλάδος – Χωρίς νησίδα τελικά!

Υπαναχώρησε ο Φαίδωνας για Λεωφόρο Ελλάδος – Χωρίς νησίδα τελικά!

Eπιστολή προς τους δύο νέους Υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών, αλλά και προς το μελετητικό γραφείο με το οποίο ο Δήμος Πάφου είναι συμβεβλημένος με στόχο να ετοιμαστεί αναθεωρημένο ρυθμιστικό σχέδιο και τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τη λεωφόρο Ελλάδος χωρίς να περιλαμβάνουν κτιστή νησίδα, απέστειλε ο Δήμαρχος Πάφου. Την εξέλιξη αυτή αποκάλυψε ο ίδιος ο Φαίδωνας Φαίδωνος με γραπτή του ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι εφόσον ο Δήμος λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις, μπορεί να προχωρήσει στην προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού τον Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι το τέλος Μαΐου 2020 να αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, ακολουθεί το γνωστό πρόβλημα της παγοποίησης σημαντικών έργων λόγω της αντίθεσης κυβερνητικών τμημάτων για κτιστή διαχωριστική νησίδα στο έργο, αλλά και το σταύρωμα των κονδυλίων από τη Βουλή λόγω της νησίδας.


«Μαζί με τον σημερινό Υπουργό Εσωτερικών, είχαμε παρακαθήσει πρόσφατα στην παρουσίαση μελέτης για τη Λεωφόρο Τσερίου, από τον Κύπριο μελετητή Ανδρέα Μαρκίδη, ο οποίος πρότεινε λύση χωρίς κτιστή νησίδα για το συγκεκριμένο έργο, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνο της Λεωφόρου Ελλάδος», αναφέρει ο κ. Φαίδωνος. « Γνωρίζοντας τις απόψεις των νέων Υπουργών Εσωτερικών και Συγκοινωνιών, τους απέστειλα σήμερα επιστολή με την οποία ζητώ όπως άμεσα εξετάσουν το θέμα και δώσουν μια νέα κατεύθυνση πολιτικής προς τα αρμόδια Τμήματα των Υπουργείων τους για το σχεδιασμό και έγκριση ενός νέου τρόπου κατασκευής των αστικών δρόμων υψηλής εμπορικότητας και πυκνής τροχαίας κίνησης.

Βλέποντας πλέον τον κίνδυνο το έργο να ακυρωθεί οριστικά ή να παραπεμφθεί σε βάθος χρόνου, δηλαδή 15 με 20 χρόνια, όφειλα ως Δήμαρχος να αναλάβω κάποιες πρωτοβουλίες».

Η Συντονιστική Επιτροπή Λεωφόρου Ελλάδος με ανακοίνωση μετά την εξαγγελία του Δημάρχου Πάφου χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Φαίδωνος, επισημαίνοντας ότι τα μέλη της ήταν εξαρχής υπέρ της ανάπλασης της Λεωφόρου Ελλάδος, αλλά χωρίς τη δημιουργία διαχωριστικής νησίδας, θέση την οποία στήριξε, όπως τονίζει, όχι μόνο με επιχειρήματα αλλά και με τεκμηριωμένες έρευνες.

«Καλούμε τη Βουλή να κρατήσει σταυρωμένο το κονδύλι μέχρι να δούμε το νέο σχεδιασμό χωρίς κτιστή νησίδα», καταλήγει η ΣΕΛΕ.

Πηγή: Φιλελέυθερος