Υπαράνω όλων η δημοκρατία

Η Κυπριακή Δημοκρατία, το νεοσύστατο αυτό, σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαικά κράτη, κράτος, κατάφερε μετά από πολλούς αγώνες να εδραιωθεί και να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαική πολιτεία. Βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι εκλογές, η βούληση του λαού άλλωστε ήταν αυτή που εξέλεγε απο το 1960 και έντευθεν τους κυβερνώντες και την Βουλή.

Τον ερχόμενο Μάιο ολόκληρος ο Κυπριακός λαός καλείτε να προσέλθει στις κάλπες και να εκλέξει την νέα του Βουλή, την Βουλή που ενδεχομένως να κληθεί να ψηφίσει για τα σημαντικότερα γεγονότα της νεότερης μας ιστορίας καθώς επίσης και να συνεχίσει να νομοθετεί υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης που συνεχίζει να μαστίζει την κοινωνία μας παρά τους αριθμούς που παρουσιάζονται να ευημερούν.


Σε αυτή την δύσκολη καμπή της Κυπριακής Ιστορίας ουδείς πρέπει να παραμείνει αμέτοχος. Το δικαίωμα της ψήφου συνιστά ταυτόχρονα και υποχρέωση, υποχρέωση και δικαίωμα στην επιλογή ανθρώπων που θα κληθούν να δηλώσουν παρόντες στα μεγάλα διλήμματα που θα τεθούν. Υποχρέωση προς την νέα γενιά, προς τα παιδιά και εγγόνια όλων μας που θα κάποτε να παραλάβουν τα ηνία απο εμάς. Έχουμε υποχρέωση τα πρόσωπα τους να μπορούμε κάποτε να τα κοιτάξουμε με περηφάνια και όχι με ντροπή.

Μετά μεγάλης λύπης παρατηρώ ότι μέσα απο τις πρώτες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η αποχή μετρά τα μεγαλύτερα της ποσοστά. Δεν αντιλέγω ότι η απογοήτευση απο όλα τα μέτωπα, είτε εθνικό ζήτημα, είτε οικονομία, είναι μεγάλη ΟΜΩΣ η αποχή δεν συνιστά ενέργεια αγώνα και αντίδρασης αλλά αποτελεί την κατά κύριο λόγο ένδειξη εγκατάλειψης της δικής μας ζωής και ειδικά των παιδιών μας σε χέρια άλλα και όχι τα δικά μας.

Η μεγάλη αποχή ιδιαίτερα των νέων αποτελεί παράδειγμα της αποτυχίας μιας ολόκληρης πολιτείας να δημιουργήσει συνθήκες εις τις οποίες όλοι οι πολίτες να αποτελούν και να νιώθουν ότι αποτελούν δημιουργικό και ενεργές μέλος αυτής.
Σας καλώ αγαπητές Συμπολίτισσες και Συμπολίτες και ιδιαίτερα εσάς τους νέους να κατέλθετε στις κάλπες οιαδήποτε και αν θα είναι η προτίμηση σας. Προτού και άλλοι νέοι εγκαταλείψετε την Κύπρο για ένα καλύτερο μέλλον σας καλώ να ψηφίσετε με μια τελευταία ελπίδα και με γνώμονα τα δικά σας θέλω.
Όλα τα μέλη της Βουλής μας εκλέγονται μέσα απο Δημοκρατικές διαδικασίες και πάντοτε η Βουλή αντιπροσωπεύει την κοινωνία. Σε αυτή την εκλογική μάχη υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες η Βουλή ΠΡΕΠΕΙ να αντανακλά μια εικόνα της σημερινής Κυπριακής κοινωνίας.

Έχουμε πλέον κληθεί όλοι να λάβουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.. ακόμα και την υστάτη σας καλώ να δηλώσετε όλοι παρόντες σε μια εκλογική μάχη που σκοπό έχει πλέον την ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ και όχι απλά τις συνθήκες διαβίωσης του.

Η πορεία του κάθε υποψηφίου είναι γνωστή στην μικρή μας Κύπρο. Σας καλώ να την ανακαλέσετε στην μνήμη σας και να επιλέξετε αυτούς που έχοντας ήδη δείξει δείγματα γραφής μπορείτε να τους εμπιστευθείτε ότι θα παλέψουν για μια καλύτερη Κύπρο και ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Μετά τιμής,
Βάσος Δημητρίου,
Υποψήφιος Βουλευτής Πάφου,
ΕΔΕΚ