Υπογράφονται τα συμβόλαια για τον δρόμο Πάφου-Πόλις

Υπογράφονται τα συμβόλαια για τον δρόμο Πάφου-Πόλις

Σε ειδική τελετή στο προαύλιο του δημοτικού μεγάρου Πόλεως Χρυσοχους θα υπογραφούν σήμερα το πρωί τα συμβόλαια για την κατασκευή του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχους.

Παρόν στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί θα είναι και ο υπουργός μεταφορών , επικοινωνιών και έργων Γιάννης Καρουσος ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής και άλλα έργα του διαμερίσματος.


Στην τελετή θα παραστούν και οι Δήμαρχοι Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Γεροσκηπου και Πέγειας. Όπως είναι γνωστό πρόσφατα ξεπεράσθηκαν τα εμπόδια των ενστάσεων και των προσφυγών για τον δρόμο. Η προσφορά έχει κατακυρωθεί στην ελληνική εταιρεία Intrakat.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δρόμου που θα ξεκινά από τον δρόμο Λεμεσού- Πάφου, στο ύψος της Αγία Μαρινούδας μέχρι το Στρουμπί, για την α’ φάση και από το Στρουμπί μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς κατά την β’ φάση του. Το προκαταρκτικό κόστος του έργου υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ και ο χρόνος κατασκευής του είναι 3,5 χρόνια.

Πηγή: Pafoslive