Υπουργικό Συμβούλιο: το Λύκειο Κύκκου Πάφου θα καταργηθεί

Υπουργικό Συμβούλιο: το Λύκειο Κύκκου Πάφου θα καταργηθεί

Το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο μεταστεγάζεται στο Λύκειο Κύκκου Πάφου.


Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια να καταλάβετε πόσο υποτιμούν την νοημοσύνη του Παφίτη. Αγαπητέ συμπολίτη Παφίτη και Παφίτισσα. Τελικά μάλλον εκεί που τελειώνει η ελεύθερη Κυπριακή Δημοκρατία αρχίζει η χώρα των πληβείων της Πάφου. Διαβάστε και θαυμάστε…..
«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, με σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο Πάφου, λόγω ακαταλληλότητας του σχολικού κτιρίου, μεταστεγάζεται από το προσεχές σχολικό έτος 2014-2015 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Λυκείου Κύκκου Πάφου. Το Λύκειο Κύκκου Πάφου θα συστεγάζεται με το Γυμνάσιο για τα επόμενα δύο έτη και στη συνέχεια το Λύκειο θα καταργηθεί.»
Δηλαδή για τα επόμενα 2 χρόνια θα έχουμε 330 μαθητές Γυμνασίου και 340 μαθητές Λυκείου στον ίδιο χώρο. Για 2 χρόνια 700 μαθητές θα περιφέρονται με μια τσάντα μέσα σ ένα κομφούζιο που θα ονομάζεται σχολείο του 21ου αιώνα. Τι να πρωτοαναφέρω.1. Η χρονική ασυμβατότητα του ωραρίου και κτύπημα δύο κουδουνιών και τα διαλείμματα σε διαφορετικό χρόνο. (Εδώ υπάρχει η λύση το ένα κουδούνι να έχει το γκάρισμα και το άλλο το μούγγρισμα, γιατί έτσι μας συμπεριφέρονται.) 2. Στα εργαστήρια Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Υπολογιστών, Μουσικής, Τέχνης, Τεχνολογίας θα μπαίνουν τα τμήματα που θα έχουν μέσον με τον προγραμματιστή, αν βρεθεί τέτοιος για να αναλάβει αυτή την χάβρα. 3. Σε τέτοιες συνθήκες θα αυξηθεί η παραβατικότητα, το pulling, ακόμη θα υπάρξει ελλιπής επιτήρηση, διαλυμένες σχολικές εκδηλώσεις , η εύκολη δικαιολογία για απουσίες, και για τόσα άλλα ποιος θα ευθύνεται και ποιοι θα πληρώσουν την νύμφη; Ποιοι θα είναι τα θύματα έστω και για τα δύο χρόνια που λέει η απόφαση; Πόσοι μαθητές του Λυκείου Κύκκου θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση στον ανταγωνισμό για μια θέση στα πανεπιστήμια;
Μετά τα δύο χρόνια το Λύκειο Κύκκου κλείνει και που πάνε οι μαθητές των πληβείων; Ασφαλώς στα δύο περιφερειακά Λύκεια Έμπας και Γεροσκήπου. Με λίγα λόγια οι πολίτες που διαμένουν από την κλινική Άγιος Γεώργιος μέχρι Νοσοκομείο και Δυτικά πάνε Γεροσκήπου και από Μούταλο μέχρι Πάνω Περβόλια πάνε Έμπα. Μήπως πρέπει να αλλάξουν και τα Δημοτικά όρια της Πάφου αφού θα αλλάξουν και οι ζώνες της Σχολικής Εφορίας Πάφου. Μήπως τελικά να είναι και ένα μεγάλο δώρο στην ιδιωτική εκπαίδευση αφού η μισή Πάφος δεν θα έχει Λύκειο;
Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση για να δείτε και την ευθύνη που έχει η Σχολική Εφορία Πάφου, Δήμος Πάφου, Βουλευτές, και η ανύπαρκτη ΟΕΛΜΕΚ Πάφου.
«Κατά το διάλογο αυτό διαφάνηκε ότι καμία από τις λύσεις που εξετάστηκαν ή προτάθηκαν από τους παρευρισκόμενους δε θα μπορούσε να ικανοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αξιολογήθηκαν συνολικά έξι (6) εναλλακτικές προτάσεις, για καθεμιά από τις οποίες το ΥΠΠ μελέτησε διεξοδικά τα θετικά και αρνητικά τους στοιχεία. Η αξιολόγηση των εναλλακτικών προτάσεων έγινε στη βάση καθαρά αντικειμενικών κριτηρίων και πρωτίστως του τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν η ποιότητα ζωής και φοίτησης των μαθητών στο σχολείο (αποφυγή της χρησιμοποίησης λυόμενων αιθουσών), το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της κάθε προτεινόμενης λύσης (ανάγκη για εφαρμογή της λύσης από τον επόμενο Σεπτέμβριο), τη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων σχολικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή (αξιοποίηση αχρησιμοποίητων χώρων σχολείων και αντιμετώπιση του προβλήματος υπερπληθυσμού άλλων σχολείων) και το κόστος της κάθε προτεινόμενης λύσης. Η λύση που τελικά επιλέγηκε υπερτερεί των υπόλοιπων σε όλα τα πιο πάνω κριτήρια.
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα παρακολουθεί συστηματικά τους αριθμούς των μαθητών στην Πάφο με προβλέψεις πενταετίας και όποτε κριθεί αναγκαίο θα προγραμματίσει την ανέγερση άλλου σχολείου στην περιοχή.»
Με λίγα λόγια ο Υπουργός Παιδείας διαβουλεύθηκε με τους πιο πάνω που είχαν προτείνει 6 λύσεις αλλά απέρριψε και τις 6 διότι δεν ικανοποιούσαν όλους τους ενδιαφερόμενους. Η κα Ζαβρού Πρόεδρος της Σχολ. Εφορίας ανάφερε στο Ράδιο Πάφος ότι πρότειναν σαν λύση την στέγαση του Νικολαϊδείου στο 7ο Δημοτικό με την εγκατάσταση τριών λυομένων αιθουσών και με δυνατότητα χρήσης των υφιστάμενων εργαστηρίων του Νικολαϊδείου διότι είναι σε καλή κατάσταση. Ποιοι ήταν οι φορείς που δεν συμφωνούσαν σ αυτήν την πρόταση ; Μόνο η ΠΟΕΔ και αυτό διότι θα έχαναν μία διευθυντική θέση. Το 7ο Δημοτικό με την ανοχή της Δημοτικής Εκπαίδευσης δυστυχώς έχει γκετοποιηθεί και οι 90 μαθητές που φοιτούν εκεί είναι παιδιά ενός άλλου θεού. Δηλαδή έχουμε ένα Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της Πάφου με ρατσιστικά φαινόμενα και κοινωνικό αποκλεισμό.
Μας λέει ο κύριος Υπουργός ότι η λύση δόθηκε με αντικειμενικά κριτήρια και για την ποιότητα ζωής των μαθητών. Αν όσα γράφω στην πρώτη παράγραφο δηλώνουν ποιότητα ζωής και συμφέρον προς τους μαθητές τότε μάλλον εγώ πρέπει να είμαι ένας γραφικός Δον Κιχώτης σε λάθος εποχή.
Θα παρακολουθεί λέει το Υπουργείο Παιδείας τους αριθμούς των μαθητών με προβλέψεις πενταετίας και αν κριθεί αναγκαίο θα ανεγερθεί άλλο σχολείο στην περιοχή. Μήπως ξέρει κανένας από σας να υπάρχει χώρος στην περιοχή; Εκτός και αν εννοεί γύρω περιοχή την Άρμου, το Μέσα Χωριό και την Τσάδα. Καλώ όλους τους Παφίτες να αντιδράσουν δυναμικά στην πολιτική της επιλεκτικής λιτότητας. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θέλει να δώσει μερικές χιλιάδες ευρώ αλλά προσπαθεί από τον Παφίτη να αφαιμάξει και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Στα χρονικά όλων των θητειών των Δημάρχων, των Σχολικών Εφόρων, των Βουλευτών για πρώτη φορά θα έχουμε μείωση των έργων υποδομής. Νέο δημοτικό μέγαρο γιοκ, νέο δημοτικό θέατρο γιοκ, και ένα λιγότερο σχολείο, πειράζει;
Υπάρχει μια συγκυρία που θέτει πολλά ερωτηματικά. Η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορίας, ο Δήμαρχος Πάφου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο. Μήπως τελικά η Παιδεία της Πάφου είναι θύμα του καταστροφικού «παιγνιδιού» που εφαρμόζει ο Πρόεδρος του κόμματος ενάντια στην κυβέρνηση;