Υπό κατάρευση το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου – Νέα παραίτηση γιατρού

Υπό κατάρευση το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου – Νέα παραίτηση γιατρού

Υποστελεχωμένο παραμένει το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, το οποίο θα έπρεπε να στελεχώνεται με 12 γιατρούς, ωστόσο έμειναν 8.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν βάρδιες με έναν γιατρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», την Πέμπτη υπέβαλε παραίτηση άλλη μία γιατρός με πολύχρονη εμπειρία στο ΤΑΕΠ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στον ΟΚΥπΥ και το αρμόδιο υπουργείο, διότι, όπως είπε, παρά τις διαβεβαιώσεις τους για στελέχωση των ΤΑΕΠ, μέχρι τώρα νέοι γιατροί δεν παρουσιάστηκαν για να καλυφθούν τα κενά. Τα ΤΑΕΠ, είπε ο κ. Κούμας, εργάζονται ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, ενώ σε κάποιες βάρδιες είναι μόνον ένας γιατρός. Αυτό, συνέχισε, γίνεται διότι οι γιατροί δεν μπορούν να αφήσουν τα τμήματα ακάλυπτα.


Νοσηρό σύστημα

Η παραίτηση της έμπειρης γιατρού από το ΤΑΕΠ Πάφου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η ίδια είχε υποβάλει και παλαιότερα παραίτηση και καταβλήθηκαν προσπάθειες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για να παραμείνει, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα στο τμήμα θα αντιμετωπίζονταν. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ουσιαστικά σε παραίτηση. Τόσο στον ΟΚΥΠΥ όσο και στο Υπουργείο Υγείας υπάρχουν σωρεία επιστολών από γιατρούς για τα λειτουργικά προβλήματα στο ΤΑΕΠ Πάφου, όμως, ο ένας φορέας τα παραπέμπει στον άλλον. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα παραιτήθηκε μία γιατρός από την Ελλάδα η οποία είχε προσληφθεί για να καλύψει επείγουσες ανάγκες και υπήρξαν καταγγελίες, ακόμη και στη Βουλή, ότι είχε δεχθεί μπούλινγκ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση. Από το ίδιο τμήμα αποχώρησαν το τελευταίο διάστημα συνολικά 7 γιατροί. Σχεδόν όλες οι παραιτήσεις δεν έχουν να κάνουν με μισθούς και ωράρια, αλλά με τις συνθήκες και τα λειτουργικά προβλήματα στο τμήμα. Τις επόμενες μέρες το τμήμα θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Πηγή: Πολίτης