Υψηλή προτεραιότητα για το Υπ. Εργασίας τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες

Υψηλή προτεραιότητα για το Υπ. Εργασίας τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες

Στην υψηλή προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο της


στα ζητήματα που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρίες αναφέρθηκε  η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου στον χαιρετισμό της που απηύθυνε στη φιλανθρωπική εκδήλωση επίδειξης μόδας που διοργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής το Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου στην Πάφο.
Η κ Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ο εθελοντισμός και οι οργανώσεις πολιτών για πιο αποτελεσματική άσκηση του κοινωνικού έργου σε τοπικό επίπεδο.
Χρειάζεται συνέχισε ,” να αξιοποιήσουμε περισσότερο τον εθελοντισμό και τις υποδομές μας. Θέλουμε να έχουμε την πιο αποτελεσματική χρήση και στόχευση των χορηγιών μας και να επιβραβεύσουμε αυτούς που αποδίδουν αποτελεσματικό κοινωνικό έργο με τη συμβολή κοινωνικών δυνάμεων και εθελοντών”.
Εξάλλου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ,  η κ Αιμιλιανίδου εξέφρασε την ικανοποίηση της για την παρουσία της στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου, γιατί πραγματικά – όπως είπε- , είναι ένα Ίδρυμα που δίνει απλόχερα αγάπη σε ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η προσφορά και ο εθελοντισμός σήμερα, συνέχισε , είναι μεγάλης σημασίας μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας , προσθέτοντας πως όλοι μαζί σήμερα πρέπει να αποδείξουμε την κοινωνική αλληλεγγύη που πράγματι υπάρχει για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο με όλους τους δυνατούς τρόπους.
Την ικανοποίηση του για την παρουσία του στην εκδήλωση εξέφρασε ο  πληρεξιούσος Υπουργός της Ρωσικής Πρεσβείας Γιούρι Καζακώφ. Ο κ Καζακώφ  σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε ” είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σ΄ αυτή την εκδήλωση που σκοπό έχει να στηρίξει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, και στην επιβίωση του Ιδρύματος “.
Πρόσθεσε επίσης πως γνωρίζει πως τα έσοδα του Ιδρύματος είναι περιορισμένα ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Πάφο Γιώργο Προδρόμου που με  την δική του οικονομική συμβολή, -όπως είπε-  διοργανώθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση επίδειξης μόδας. 
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης σε δηλώσεις του ανέφερε πως κάθε μέρα αποδεικνύεται πως ο εθελοντισμός είναι όχι μόνο αποτελεσματικός αλλά και ουσιαστικός . Ο κ Γιαννάκη αναφέρθηκε και στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης που αποδεικνύει έμπρακτα – όπως είπε-  τα συναισθήματα του κόσμου που επιθυμούν με την παρουσία τους να συνεισφέρουν χωρίς κανένα δισταγμό στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Επεσήμανε ακόμη πως ο εθελοντισμός και οι εθελοντές απορροφούν τους κραδασμούς και τα προβλήματα της κοινωνίας λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς επίσης σημείωσε , “συμβάλουν σημαντικά και στις υπηρεσίες του Κράτους αλλά και στην στήριξη της κοινωνικής συνοχής προσφέροντας αξίες και αρετές στην κοινωνίας μας που τόσο χρειαζόμαστε”, όπως είπε.
Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την εκδήλωση και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Ο κ Βέργας ανέφερε πως η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος πάτερ Στυλιανό. Επεσήμανε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου στηρίζει αυτή την εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα ότι τώρα που πλησιάζουν οι μέρες του Πάσχα πρέπει να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες . Ευχήθηκε επίσης όπως τις επόμενες μέρες, όλοι μας να βάλουμε – όπως είπε- ένα λιθαράκι στήριξης στους συνανθρώπους μας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος πάτερ Στυλιανός εξέφρασε την ικανοποίηση του που όλη η Πάφος και όλη η Κύπρος αγκάλιασε αυτή την γιορτή της αγάπης, την πρώτη επίδειξη μόδας για στήριξη των παιδιών του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου. Ο πάτερ Στυλιανός αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε τους εθελοντές , αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της  εκδήλωσης.
Ανακοίνωσε επίσης πως το ΔΣ του Ιδρύματος θα διοργανώσει εκδήλωση τη Δευτέρα του Πάσχα αλλά και το Σεπτέμβριο για να προσθέσει ότι καινοτομία θα αποτελέσει η συμμετοχή των παιδιών του Ιδρύματος στις παραστάσεις της όπερας του Pafos Aphrodite Festival  που θα διεξαχθούν  το Σεπτέμβριο στο μεσαιωνικό κάστρο της Κάτω Πάφου.
Η φιλανθρωπική εκδήλωση επίδειξης μόδας για τα παιδιά του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου  τελούσε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας.