Φαίδωνας: Καταγγέλει τρεις δικηγόρους για παρακρατήσεις χρημάτων του Δήμου Πάφου

Φαίδωνας: Καταγγέλει τρεις δικηγόρους για παρακρατήσεις χρημάτων του Δήμου Πάφου

Τρεις περιπτώσεις παρακράτησης χρημάτων που εισπράχθηκαν από δικηγόρους που λειτουργούσαν για λογαριασμό του Δήμου Πάφου, εντόπισε το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο δήμαρχος Πάφου έδωσε εντολή σε λειτουργούς του Ελεγκτικού Τμήματος του Δήμου να προχωρήσουν πια σε έρευνα εις βάθος εικοσαετίας σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα παρόμοια κρούσματα μη απόδοσης εισπραχθέντων στα δημοτικά ταμεία.


Αφορμή για την έρευνα έδωσε τρίτο περιστατικό που εντόπισε ο κ. Φαίδωνος τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τον έλεγχο, διαφάνηκε ότι ιδιοκτήτης επιχείρησης στα δημοτικά όρια Πάφου, ο οποίος χρωστούσε διάφορες οφειλές στον δήμο και κλήθηκε να τις αποπληρώσει, παρουσίασε αποδείξεις από τον Αύγουστο του 1998 βάσει των οποίων είχε καταβάλει σε δικηγόρο, που λειτουργούσε με εντολή του δημαρχείου, μέρος των οφειλών αυτών. Ειδικότερα, είχε καταβάλει όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που ακολούθησε, ποσό σε λίρες Κύπρου που αντιστοιχούν σήμερα σε τέσσερις χιλιάδες ευρώ.

Από τον περαιτέρω έλεγχο που διατάχθηκε από τον δήμαρχο Πάφου, διαπιστώθηκε ότι ενώ ο επιχειρηματίας έφερε τις αποδείξεις πληρωμής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν είχαν αποδείξεις ότι εισέπραξαν τέτοια ποσά, αλλά αντιθέτως στα βιβλία φαινόταν ακόμη ότι υπήρχε η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η τρίτη κατά σειρά τα τελευταία δύο χρόνια, που διαπιστώθηκε από τον Φαίδωνα Φαίδωνος ότι δικηγόροι ενήργησαν με παρόμοιο τρόπο. Στη μια περίπτωση διαπιστώθηκε οικειοποίηση χρηματικού ποσού 15 χιλιάδων ευρώ και στη δεύτερη ποσού οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Ο δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε τις υποθέσεις αυτές στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα την επόμενη ημέρα της καταγγελίας οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι να προσκομίσουν στο Δημοτικό Μέγαρο τα ποσά που κατηγορήθηκαν ότι παρακράτησαν. Αν και η συμπεριφορά των δικηγόρων αυτών κρίνεται μεμπτή, ο δήμαρχος Πάφου αναγνωρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ότι το πρόβλημα οφείλεται εν μέρει και στη μη ικανοποιητική λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιών της δημοτικής αρχής, που έφεραν την ευθύνη του ελέγχου.

Πηγή: Φιλελεύθερος