Φαίδωνας: 4 τα θετικά δείγματα από τα 704 της δειγματοληψίας

Φαίδωνας: 4 τα θετικά δείγματα από τα 704 της δειγματοληψίας

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Πάφου Φάιδων Φαίδωνος ενημέρωσε πως μετά τον έλεγχο όλων των τεστς, θετικά βγήκαν τα 4 από τα 704 της δειγματοληψίας για τον κορονοϊό.


Θετικά, πέραν πάσης προσδοκίας, φαίνεται να είναι τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο μέχρι χθες στην επαρχία Πάφου για εξέταση της κατάστασης αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοιού. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η εξέταση των 704 δειγμάτων ολοκληρώθηκε και στην τελευταία παρτίδα εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό κρούσμα, που μαζί με τα τρία που είχαν διαπιστωθεί κατά την εξέταση των πρώτων 317 δειγμάτων, ανεβάζουν τον τελικό αριθμό της δειγματοληψίας σε τέσσερα.

Το γεγονός αυτό ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κάνοντας λόγο για ένα τεράστιο θετικό μήνυμα, δεδομένου ότι η διασπορά του ιού στην Πάφο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως εξαιτίας της λειτουργίας του Νοσοκομείου της πόλης, δημιουργούσε φόβους για πολύ μεγάλη εξάπλωση του κορωνοιού στην κοινότητα.

Η σημερινή σχεδόν μηδενική ύπαρξη θετικών κρουσμάτων μεταξύ των πέραν των 700 που αναλύθηκαν, πρακτικά μεταφράζεται σε ένα ποσοστό θετικών στον ιό πολιτών στην Πάφο της τάξης του 0,56%, σε ένα πληθυσμό 52 χιλιάδων ανθρώπων.

Τα πολύ καλά και εν πολλοίς μη αναμενόμενα νέα, δημιουργούν νέα θετικά δεδομένα και προκαλούν έντονη αισιοδοξία μεταξύ των επιστημόνων για τον έλεγχο και περιορισμό του προβλήματος στην επαρχία.

Ο Δήμαρχος Πάφου κάλεσε τους πολίτες της επαρχίας να μην εφησυχάσουν ωστόσο και να συνεχίσουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες Κράτους και ειδικών μέχρι την τελική νίκη επί της πανδημίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος