Φαίδωνος και Υπ. Παιδείας τα είπαν για το Πάφος 2017

Φαίδωνος και Υπ. Παιδείας τα είπαν για το Πάφος 2017

Συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και με το ΔΣ του Πάφος 2017 είχε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Πάφο, κατά την οποία έγινε μια ανασκόπηση της δουλειάς που έχει γίνει για το Πάφος 2017.

Ο κ. Καδής, μιλώντας μετά τη συνάντηση, είπε ότι “Είδαμε τι αναλογεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως υποστήριξη σε οικονομικό επίπεδο και διαμόρφωσης των αναγκαίων υποδομών και στο επίπεδο κινητοποίησης ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και των πολιτιστικών, για να υποστηρίξουμε ακριβώς αυτό το εγχείρημα, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα βγάλει ασπροπρόσωπη όχι μόνο την Πάφο αλλά και ολόκληρη την Κύπρο”.


Ο κ. Καδής είπε πως διαπιστώνει μια θέληση από όλες τις πλευρές και από την πλευρά του Οργανισμού του Πάφος 2017 και από την πλευρά του Δημάρχου για συνεργασία ώστε να φέρουμε αποτελεσματικά σε πέρας αυτό το εγχείρημα.

Από την πλευρά του ο νέος Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας που από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων επισκέφτηκε το Δήμο Πάφου, αλλά και για τις ευχές του, και τα καλά του λόγια.

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, “όπως έχουμε υποσχεθεί πιάσαμε δουλειά και δεν περιοριστήκαμε μόνο στις ευχές”, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε μια γρήγορη ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε για να θέσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα μας βήματα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου, ο Υπουργός Παιδείας κατά ένα πολύ συγκεκριμένο ξεκάθαρο τρόπο έχει απαριθμήσει τα θέματα που του έθιξε η Τοπική Αρχή και στα οποία εμπλέκεται το Υπουργείο Παιδείας.

Ακολούθως χαιρέτισε τη θέση του κ. Καδή ότι το Πάφος 2017 αποτελεί εθνική υπόθεση και σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει και φαίνεται – όπως είπε- ότι έχουν τροχιοδρομηθεί η υλοποίηση όλων των υποχρεώσεων του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα που έχουν να κάνουν με το Πάφος 2017.

Είπε επίσης πως έργα όπως το Μαρκίδειο Θέατρο και ο Κινηματογράφος Οθέλλος καθώς και άλλα θέματα πολιτιστικής υποδομής, με τον έναν ή άλλο τρόπο θα υλοποιηθούν εντός των επόμενων 23 μηνών ούτως ώστε η Πάφος 1.1.2017 να είναι ως ΠΠΕ να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρόεδρο του Πάφος 2017 Χρίστο Πατσαλίδη για το πνεύμα συνεργασίας που τον διακατέχει, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως η συμβολή του Υπουργού Παιδείας τους τελευταίους μήνες στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Οργανισμός για το Πάφος 2017 ήταν καθοριστική.

Ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε πως η συνεργασία και η χάραξη μιας στρατηγικής πορείας μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού έπαιξε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην έγκριση των σχεδιασμών του Οργανισμού αλλά και στο πράσινο φως που έδωσε η Ευρώπη για να μπούμε ξεκάθαρα – όπως είπε- στην πορεία υλοποίησης.

Η απόλυτη συνεργασία μεταξύ των Δήμων, μετόχων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και του κύριου Δήμου που είναι ο Δ. Πάφος, θα συμβάλει στην καθημερινή και επί τόπου επίλυση των προβλημάτων, κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ