Φακοντής: Δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού στην Πάφο

Φακοντής: Δηλώσεις με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού στην Πάφο

Σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επισκέφθηκε την Πάφο, όπου πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη σε δύο δρόμους εξαιρετικής σημασίας για την Πάφο. Το δρόμο Πάφου – Αεροδρομίου Πάφου και συγκεκριμένα το δρόμο πρόσβασης προς το Αεροδρόμιο Πάφου από τον Ποταμό Έζουσας, καθώς και το τμήμα του παραλιακού δρόμου από την Χλώρακα μέχρι την περιοχή «Πότιμα» στην Κισσόνεργα και την Πέγεια.

Όσον αφορά στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, στο σημείο όπου προβλέπεται να συνδεθεί η λεωφόρος με το αεροδρόμιο (ποταμός της Έζουσας), διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος, αφού εκκρεμεί τμήμα μήκους 4km για να ολοκληρωθεί η οδική αρτηρία.


Ως ΑΚΕΛ επαναλάβαμε ότι πρέπει να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από χρόνια να κατασκευαστεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, έτσι ώστε να δοθεί άμεση πρόσβαση της πόλης της Πάφου από και προς το αεροδρόμιο.

Αναφορικά με τον Παραλιακό Δρόμο Χλώρακας – Λέμπας – Κισσόνεργας (προέκταση της Λεωφόρου Τάφοι των Βασιλέων), έναν δρόμο ο οποίος παρουσιάζει τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του, ζητήσαμε από τον αρμόδιο Υπουργό όπως το έργο αυτό αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, πρόκειται για ένα δρόμο στον οποίο εντοπίζονται τμήματα χωρίς φωτισμό και πεζοδρόμια, κάνοντας τον εξαιρετικά επικίνδυνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες. Μάλιστα, στο δρόμο αυτό έχουν σημειωθεί αρκετά σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα.

Θέση μας είναι ότι θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη της Πάφου και την τουριστική περιοχή μέχρι την Πέγεια.

Τέλος, ζητούμε την άμεση προώθηση των έργων για κατασκευή των στεγάστρων, των ψηφιδωτών στον αρχαιολογικό χώρο Κάτω Πάφου, τα οποία αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική κληρονομιά.