Φακοντής: Να επιστρέψει άμεσα η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου

Φακοντής: Να επιστρέψει άμεσα η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, Βαλεντίνος Φακοντής, απέστειλε επιστολή στον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ αναφορικά με την επιτακτική ανάγκη για επαναφορά της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου στο 2ο όροφο όπου λειτουργούσε πριν από τη δημιουργία θαλάμου για ασθενείς με Covid-19.

Όπως αναφέρεται και στη σχετική επιστολή, η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου συνεχίζει να λειτουργεί στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου, παρά του ότι ο θάλαμος για ασθενείς με Covid-19 έχει κλείσει και όλες οι υπόλοιπες κλινικές έχουν επιστρέψει στους θαλάμους όπου λειτουργούσαν προηγούμενα.


Η Παιδιατρική Κλινική αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας τμήμα παροχής υπηρεσιών υγείας για τα παιδιά ολόκληρης της επαρχίας Πάφου, καθώς και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την επαρχία μας. Είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες αυτές ανάγκες ένας θάλαμος 5 κλινών (όπως λειτουργεί σήμερα), ενώ μέχρι πρότινος η κλινική στον 2ο όροφο λειτουργούσε με 18 κλίνες, οι οποίες ήταν πάντα πλήρεις κατά τη χειμερινή περίοδο με την έξαρση των λοιμώξεων.

Επιπρόσθετα, ο χώρος στον 4ο όροφο κρίνεται ακατάλληλος για παιδιά καθώς για τις ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών παραχωρήθηκε ένα μονόκλινο και ένα τετράκλινο δωμάτιο, το οποίο διαθέτει μία κοινή τουαλέτα (παιδιών και συνοδών), ενώ παιδιά διαφορετικών ηλικιών, από νεογνά μέχρι έφηβοι, και παιδιά απύρετα, εμπύρετα, με μεταδοτικές λοιμώξεις ή παιδιά χειρουργημένα, νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο με ότι τραγικό αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών που χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.
Τέλος, ο θάλαμος στον 4ο όροφο είναι ακατάλληλος για τη φιλοξενία παιδιών καθώς δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να εξυπηρετεί με ασφάλεια τα νοσηλευόμενα παιδιά.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επαναφορά της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου προκαλεί πολλά και σοβαρά προβλήματα γι΄ αυτό και ο ΟΚΥΠΥ καλείται όπως άμεσα προχωρήσει στην επαναφορά της στο 2ο όροφο και αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του παιδιατρικού τμήματος.