Φακοντής: “Οι βεβιασμένες αποφάσεις και οι μπαλωματικές λύσεις της κυβέρνησης θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές”

Φακοντής: “Οι βεβιασμένες αποφάσεις και οι μπαλωματικές λύσεις της κυβέρνησης θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές”

Το Σεπτέμβριο, για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, κυβέρνηση και ΟΚΥΠΥ, με νέα απόφαση «ανέστειλαν» εκ νέου τη λειτουργία του θαλάμου νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς.

Ως ΑΚΕΛ Πάφου διαφωνήσαμε κάθετα με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥΠΥ για «προσωρινό» κλείσιμο του Παθολογικού Θαλάμου.


Συνεχίζει να παραμένει κλειστός ο θάλαμος νοσηλείας του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς

Δυστυχώς, το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς θάλαμο νοσηλείας αφού ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μεταφέρθηκαν για να ενισχύσουν τα Γενικά Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού, λόγω των αυξημένων νοσηλειών ασθενών με covid-19.

Όπως έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη, η λύση για αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού δεν είναι το κλείσιμο θαλάμων σε κρατικά νοσηλευτήρια σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

Απουσία δευτέρου ασθενοφόρου και κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών

Την τραγική κατάσταση επιδεινώνει η απουσία δεύτερου ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, αφού όταν το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής χρησιμοποιείται για τη μεταφορά άλλου ασθενή, τα επείγοντα περιστατικά του Γενικού Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, αναγκάζονται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Πάφου είτε με ιδιωτικά οχήματα, είτε με ταξί, με όλες τις τραγικές συνέπειες που αυτό μπορεί να έχει.

Η αδυναμία και η μη ετοιμότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας είναι αυταπόδεικτη. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ΑΚΕΛ, οι κυβερνώντες δεν μερίμνησαν να λάβουν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για προετοιμασία των δημόσιων νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα νέα κύματα της πανδημίας.

Οι βεβιασμένες αποφάσεις και οι μπαλωματικές λύσεις της κυβέρνησης θυματοποιούν απομακρυσμένες περιοχές. Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΟΚΥΠΥ να λάβουν τα δέοντα μέτρα για επαναλειτουργία του θαλάμου νοσηλείας και εξασφάλιση δεύτερου ασθενοφόρου στο νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Βαλεντίνος Φακοντής
Βουλευτής Πάφου
ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις