Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προιόντων

Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προιόντων

Ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαΐδης, ανακοίνωσε το τελικό πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων Πάφου, που οργανώνει η οινοβιομηχανία σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΣΟΔΑΠ στην περιοχή Στρουμπιού-Πολεμίου.

Ανακοινώνοντας την φετινή γιορτή με δηλώσεις του στον «Φ» ο Διευθυντής του ΣΟΔΑΠ, Ανδρέας Νικολαΐδης, τόνισε ότι η σημαντική ιδιαιτερότητα του φετινού φεστιβάλ έγκειται στην ενεργό εμπλοκή του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 κατά την τρίτη ημέρα της γιορτής, η οποία θα μετατραπεί και θα λειτουργήσει ως Μεσαιωνικό Συμπόσιο αφιερωμένο στην ιστορική προσωπικότητα της Καμαντέρενας, της κυράς των αμπελιών της περιοχής.


“Αξιοσημείωτη καινοτομία της φετινής εκδήλωσης, η οποία ήδη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον από οργανωτές περιηγήσεων και άλλους φορείς”, τόνισε, ” είναι η τοποθέτηση και λειτουργία του τεράστιου πατητηριού σταφυλιών. Το πατητήρι αυτό θα λειτουργεί με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και θα επιδεικνύουν στους επισκέπτες τον τρόπο παραδοσιακής παραγωγής του κρασιού, ενώ όσοι επιθυμούν θα μπορούν να μπαίνουν μέσα για να βιώνουν και οι ίδιοι τον παραδοσιακό τρόπο μετατροπής του σταφυλιού σε χυμό».

Όπως και κατά την πρώτη διοργάνωση, το 2015, τόνισε ο κ. Νικολαΐδης, στους χώρους του ΣΟΔΑΠ θα υπάρχει άφθονο δωρεάν κρασί, παραδοσιακά εδέσματα, καλλιτεχνικά σχήματα από την περιοχή, συναυλίες με γνωστούς κύπριους καλλιτέχνες και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες.

Ο Ανδρέας Νικολαΐδης τόνισε ιδιαίτερα ότι η γιορτή, που άρχισε πέρυσι ως μια τοπική γιορτή των αμπελουργικών χωριών της επαρχίας Πάφου, προσλαμβάνει ήδη παμπάφιες διαστάσεις, αφού όπως επεσήμανε κοινοτικές αρχές από όλη την Πάφο ζητούν να μετέχουν σε αυτήν επιδεικνύοντας και τοπικά τους προϊόντα σε δικά τους περίπτερα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου