Φιλανθρωπική έκθεση φωτογραφίας της τοπικής εφημερίδα Local Echo

Φιλανθρωπική έκθεση φωτογραφίας της τοπικής εφημερίδα Local Echo

Η ομάδα της τοπικής εφημερίδας “Local Echo”, με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Ιάσωνος, έχει επιλέξει στο καινούργιο της project, που έρχεται σαν συνέχεια στην τρίχρονη και πλέον προσφορά της στην κοινωνία της Πάφου, να στηρίξει μέσω έκθεσης φωτογραφίας την Europa Donna Kύπρου για το σπουδαίο και δύσκολο έργο που επιτελεί.Ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος στην ομιλία του έκανε εκτενή αναφορά στην επίσκεψή του στο σπίτι της Europa Donna στην Πάφο, που του έδωσε το έρεισμα να οργανώσει αυτή την εκδήλωση.

Η Τζούλη Χρίστου δημοσιογράφος και μέλος της συντακτικής ομάδα της εφημερίδας στο δικό της χαιρετισμό στην εκδήλωση ανέφερε πως ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στις γυναίκες στην Κύπρο. Με βάση στατιστικά στοιχεία, 450 περίπου νέα περιστατικά αυτού του είδους καρκίνου καταγράφονται ετησίως, δηλαδή μία στις 8 γυναίκες νοσεί κατά τη διάρκεια της ζωής της.


Ωστόσο, οι θάνατοι έχουν μειωθεί – όπως είπε- σημαντικά και αυτό κυρίως στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Η κ. Χρίστου αναφέρθηκε και σε περιστατικό μιας γυναίκας της Ανθής που διαγνώστηκε με καρκίνο και που πάλεψε για την κόρες της και την οικογένεια της και που τελικά τα κατάφερε.

Το παράδειγμα αυτό της Ανθής, της κάθε Ανθής, που επέζησε του καρκίνου του μαστού και παραμένει δυνατή να παλεύει για το καλύτερο, ας γίνει βίωμα όλων των γυναικών, γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να χάσει αυτή ειδικά την μάχη ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εμπειρία του καρκίνου του μαστού βρίσκει πολλές γυναίκες αντιμέτωπες με διαφορετικές δυσκολίες: συναισθηματικές, οικονομικές, καθημερινές…

Πολλαπλά μέτωπα μάχης προς αυτή την κατεύθυνση δίνει η Europa Donna για την οποία μίλησε το μέλος του Δ.Σ της Europa Donna Ανδρονίκη Παπαγεωργίου.Η κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στα σπίτια που διατηρεί η Europa Donna στην Κύπρο και στα προγράμματα που προσφέρει

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος απήυθυνε το δικό του χαιρετισμό