Φιλανθρωπικού χαρακτήρα συναυλία από το Round Table 7 με τη Χαρούλα Αλεξίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο

Συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα πραγματοποίησε χθες βράδυ το σωματείο RoundTable 7


στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Κάτω Πάφου με την μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου.

Ο πρόεδρος του RoundTable 7 Κώστας Ρούσσος ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του, πως το RoundTable 7, σε συνέχεια της παρουσίασης του στο κοινό της Πάφου ποιοτικών ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής τα τελευταία πέντε χρόνια , έτσι και φέτος παρουσίασε την καταξιωμένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου.

Σύμφωνα με τον κ Ρούσσο, μέρος από τα καθαρά έσοδα της χθεσινής συναυλίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της επαρχίας Πάφου , ενώ – όπως είπε-, μερικά από τα ιδρύματα που έχει συνεισφέρει το RoundTable 7 από τα έσοδα των συναυλιών και άλλων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων της λέσχης είναι η Τόλμη- Μονάδα απεξάρτησης, το Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Πάφου, το ίδρυμα για βαρήκοα παιδιά και οι μονάδες mentor – πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Πρόσθεσε ακόμη, πως το RoundTableΚύπρου, έχει συμβάλει σε πάρα πολλά κοινωφελή έργα όπως το πρόγραμμα Mέντωρ του υπουργείου Παιδείας, για ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία για θέματα όπως τα ναρκωτικά και άλλες εξαρτήσεις.

Σε τοπικό επίπεδο, συνέχισε ο κ Ρούσσος, η λέσχη RoundTable 7 έχει εμπλακεί για πολλά χρόνια στο πρόβλημα της παιδικής βαρηκοΐας, κτίζοντας την ειδική μονάδα βαρήκοων παιδιών και εξοπλίζοντας τόσο αυτή όσο και τα σχολεία με ειδικό εξοπλισμό.

Το RoundTable 7 κατέληξε, αποτελεί τη μεγαλύτερη λέσχη νέων επαγγελματιών στον κόσμο με παρουσία σε 70 χώρες με πέραν από 40.000 μέλη που επιτελούν ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Η Χαρούλα Αλεξίου στο πλαίσιο της συναυλίας, που μάγεψε το κοινό, αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια τα οποία αναπόλησε με συγκίνηση, θυμήθηκε το χωριό της και τον πατέρα της λέγοντας « εγώ έχω ζήσει ωραία πράγματα, γιατί ο πατέρας μου ήταν γεωργός, θέριζε και έσπερνε ,πήγαινα στο χωράφι με τη μάνα μου και έτρεχα ανάμεσα στα στάρια . Θυμάμαι τότε που με φώναζε Χαρικλάκι. Δυστυχώς ο πατέρας μου, δεν πρόλαβε να χορέψει με τα δικά μου τραγούδια».

Θυμήθηκε όμως και την οικογένεια της που – όπως είπε- μετανάστευσε για ένα καλύτερο μεροκάματο στην Αθήνα αλλά και στον αδερφό της το Γιώργο που ξεσηκώθηκε και που μπάρκαρε στα καράβια, στα δώρα που της έκανε και στις πολυάριθμες μουσικές που της έφερνε από όλο τον κόσμο, κάποια δισκάκια 45άρια …..

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια, που αφιέρωσε και ένα τραγούδι στον πατέρα της που έφυγε , αναφέρθηκε και στον Κρητικό Μανώλη Ρασούλη που της έγραψε τους στίχους. Τραγούδησε τις «Στιγμές» του Μανώλη Ρασούλη, και έκανε αναφορά στον προφητικό του στίχο του με το σκληρό νόημα και την γλυκιά μελωδία και ελπίδα.


Αξίζει να αναφερθεί τέλος πως το RoundTable 7 Πάφου το 2009 παρουσίασε το συνθέτη Γιάννη Σπανό, το 2010 τον Αντώνη Βαρδή, το 2011 την Μαρινέλα, το 2012 τον Γιάννη Πάριο και φέτος την Χαρούλα Αλεξίου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/