Φουλ επίθεση του Ανδρέα Σιήκκη

Φουλ επίθεση του Ανδρέα Σιήκκη

Θεωρώ πως δεν είναι απαραίτητο να σας πω ποιος είμαι, ούτε και το λόγο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ζούμε όλοι μαζί το τι συμβαίνει στη δική μας Γεροσκήπου. Ίσως κάποιος από σας να με ρωτήσει, τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση εκείνων. Ένα μόνο πράγμα θα του πω: θα διεκδικούσα!!! Θα διεκδικούσα κι ότι θα κερδίζαμε. Αυτό που στερήθηκε η πόλη μας τα τελευταία χρόνια ήταν η τολμηρή διεκδίκηση. Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως κανείς δεν χαρίζεται σε κανένα. Αν δεν διεκδικήσεις με σθένος και τόλμη, κανείς δεν θα σου προσφέρει αυτό που ζητάς.

Σας καλωσορίζω λοιπόν, σε αυτή τη σημαντική μέρα για το Δήμο μας. Με στόχο την “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ”, σήμερα εξαγγέλλω και επισήμως την υποψηφιότητα του για τη θέση του Δημάρχου Γεροσκήπου.


Αγαπητοί φίλοι, μετά την ιστορική απόφαση του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Γεροσκήπου και μετά από την ενθάρρυνση φίλων και συναγωνιστών, με γνώμονα την αγάπη μου για την πρόοδο και ευημερία της πόλης μου, πήρα τη σημαντική αυτή απόφαση, διότι η Γεροσκήπου αξίζει καλύτερης τύχης και βέβαια δεν αξίζει άλλη χαμένη πενταετία. Επιτέλους πρέπει να γίνουν έργα σε αυτή τη πόλη.

Θέλω λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας το όραμα μου… το όνειρο που κουβαλώ για τη Γεροσκήπου του αύριο και των παιδιών μας. και λένε πως μόνο τα όνειρα ξυπνούν τις διεκδικήσεις. Αν δεν ονειρεύεται κάποιος, τι μπορεί να θέλει; Κι αυτό που θέλω είναι επιτέλους να δω μια Γεροσκήπου να γλιστρά και να φεύγει από τη παγίδα της μικρής και ορισμένες φορές, μίζερης πολιτείας. Θέλω μια Γεροσκήπου, που να προσφέρει όραμα στους νέους της… την αγάπη και το τόπο τους και τη διάθεση να την υπερασπιστούν. Και μόνο μια όμορφη, δημιουργική και λειτουργική Γεροσκήπου μπορεί να προσφέρει στους νέους αυτά τα όμορφα συναισθήματα. Γι΄αυτό και η Γεροσκήπου με την δημοτική της αρχή, πρέπει να τους προσφέρει αυτές τις προοπτικές. Μπορούμε… ναι, μπορούμε… να κάνουμε το όραμα αλήθεια… μπορούμε με το δικό μας πάθος και τη εργατικότητα… με τη πίστη μας ότι θα τα καταφέρουμε να γίνει η Γεροσκήπου μια πολιτεία που να ξυπνά την ομορφιά στους μεγαλύτερους… τη σιγουριά στους νέους, την ομορφιά της χαράς στα εγγόνια μας και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Στέκω χρόνια τώρα, όπως όλοι οι φίλοι και συνδημότες της γενιάς μου, να κοιτάμε τη πολιτεία που αναγιωθήκαμε και να μην έχει κερδίσει αυτό που πρέπει στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν ξέρω αν κι εσείς το νοιώθετε, αλλά εγώ το αισθάνομαι ότι η Γεροσκήπου είναι ο φτωχός συγγενής της Πάφου. Και μπορεί να θέλουμε μια όμορφη Πάφο, αλλά θέλουμε και μια ωραιότερη Γεροσκήπου. Και έχει πολλές ομορφιές, φτάνει να τις αναδείξουμε με τη δουλεία και τη τόλμη ν΄αγωνιστούμε γι΄αυτήν.

Το πόσες ελλείψεις έχει η Γεροσκήπου το γνωρίζετε πολύ καλά… το πόσα χρειάζονται να γίνουν για να γίνει η πόλη που θα είμαστε υπερήφανοι, επίσης το γνωρίζετε, όπως γνωρίζετε ότι τίποτε δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Αν το πιστέψουμε όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αγαπητοί φίλοι, οι δημότες της Γεροσκήπους και το κίνημα μας, έδωσαν την ευκαιρία στον απερχόμενο Δήμαρχο για μια πενταετία, αλλά δυστυχώς μας απαγοήτευσε. Με τη πενιχρή του δραστηριότητα και με πρόσχημα την οικονομική εξυγίανση, άφησε τη Γεροσκήπου στην αδράνεια και στο μαρασμό χωρίς έργα ανάπτυξης. Ένας από τους κυριότερους λόγους της φτωχής του παρουσίας είναι γιατί σπατάλησε το ήμισυ σχεδόν της θητείας του, υποσκάπτοντας παρακαλώ, την ίδια την ύπαρξη του Δήμου. Για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις ενέργειες του πολεμούσε το Δήμο, επιχειρώντας συνάμα να διαλύσει τις υπηρεσίες του.

Μέσω δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων του, στα όργανα της Ένωσης Δήμων και στα Μ.Μ.Ε. επιχειρηματολογούσε για διάλυση ή συγχώνευση του Δήμου Γεροσκήπου. Μάλιστα δύο κόμματα, το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ, με δημόσιες ανακοινώσεις τους, ζήτησαν να σταματήσει να υπονομεύει το δήμο και να εργαστεί για τα συμφέροντα του.

Γι΄αυτό το λόγο, ο απερχόμενος Δήμαρχος δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να ζητά ξανά τη ψήφο των δημοτών της Γεροσκήπου. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στις ιστοσελίδες και τα δημοσιεύματα της περιόδου 2012-2013 για να αποδειχθεί του λόγου το αληθές. Σήμερα οι δημότες Γεροσκήπου, βρίσκονται ενώπιον ενός ουσιαστικού διλήμματος. Είτε θα επιλέξουν για Δήμαρχο τον άνθρωπο που θέλει να καταργήσει το Δήμο Γεροσκήπου, που εσείς δημιουργήσατε με την ιστορική σας ψήφο το 1994, είτε θα δώσετε τη ψήφο σας σε αυτόν, που θέλει να παλέψει για τη Γεροσκήπου και να τη πάρει μπροστά όχι μόνο να παλέψει αλλά και να εγγυηθεί ότι θα τη πάρει μπροστά.

Αγαπητοί φίλοι, υπάρχουν και άλλοι πολλοί λόγοι που μας υποχρεώνουν να ζητήσουμε τη απομάκρυνση του νυν δημάρχου, θα αναφέρω κάποιους ενδεικτικά.

  1. Δεν τήρησε το προεκλογικό του πρόγραμμα, όπως είχε υποσχεθεί , στους Δημότες το 2011.Ένας δήμαρχος όπως και κάθε πολιτικός πρέπει να κρίνεται στη βάση των δεσμεύσεων και υποσχέσεων του. Ο Κύριος Παυλίδης ελάχιστα έπραξε, ξεγελώντας τους δημότες και υφαρπάζοντας τη ψήφο τους.
  2. Επέδειξε ανικανότητα στο προγραμματισμό και στην έγκαιρη υλοποίηση έργων όπως :
    Το σπίτι του Στρογγυλού αγοράστηκε 70000 χιλιάδες λίρες Που σημαινει 119600 ευρω.
    Ο Συνδετήριος δρόμος από το 2013 ηταν στον απολογισμό του 2015 και έλεγε ότι είναι στο στάδιο προσφορόδότησης. Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτε.
    α) αξιοποίηση της λαϊκής παραλίας.
    Ειδικά για τη λαϊκή παραλία, θα ήθελα να υπερτονίσω,
    την τρομερή αδυναμία, που επέδειξε ο απερχόμενος δήμαρχος να ολοκληρώσει μεσα σε 5 χρόνια, ένα έργο σπουδαίας σημασίας για το Δήμο μας. Χάθηκε πολύς χρόνος και χρήμα από τους κακούς χειρισμούς του νυν Δημάρχου.
    β) πάρκο στο παλιό Κοινοτικό στάδιο – το υποσχέθηκε για το 2013 και παμε για το 2017 και είμαστε ακόμα στα χωματουργικά.
    γ) δημοτική πινακοθήκη – την υποσχέθηκε το 2013 και την παρέδωσε το 2015 ενώ το κτήριο προυπήρχε.
  3. Υποβάθμισε ή τερμάτισε τη λειτουργία δημοτικών υποδομών όπως:
    α) Ιεροκήπειο Πάρκο
    β) Το Ανοικτό χώρο Χαράλαμπος Ζόππος
    γ) το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο που λέει ο ίδιος στο ενημερωτικό δελτίο του τον Ιανουάριο του 2016
  4. Αύξησε το χρέος στο Τμήμα Υδάτων και γενικά σε τρίτους από 2.678.000 εκατομμύρια το 2011, σε 4.312.000 εκατομύρια το 2015. Κατά τά άλλα ο απερχόμενος δήμάρχος δεν σταματά να μιλά για δήθεν οικονομικό θαύμα, παραπλανώντας τους δημότες. Ο Κύριος Παυλίδης κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με κύριο επιχείρημα του τα χρέη του Κύριου Κούζουπου στο Τμήμα Υδάτων. Τώρα που ο απερχόμενος δήμαρχος διπλασίασε το χρέος του νερού, θα πρέπει να πάει σπίτι του. Και επειδή δεν θα πάει μόνος του, θα πρέπει οι δημότες να τον στείλουν εκεί, με τη ψήφο τους στις 18 Δεκεμβρίου. Δηλαδή αυτό το δικαίωμα που έχει ο πολίτης κάθε 5 χρόνια.
  5. Ασχέτως του γεγονότος ότι ο Δήμος μας γενικά έχει χαμηλές φορολογίες σε σχέση με άλλες τοπικές αρχές ο απερχόμενος Δήμαρχος αύξησε δυο φορές τις δημοτικές φορολογίες σκυβάλων και υδατοπρομήθειας σε περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας για τους δημότες.
  6. Με την ανοχή του αυξήθηκαν οι διάφορες παρανομίες εντός των δημοτικών ορίων.
  7. Υποβάθμισε την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και αποδιοργάνωσε το προσωπικό του Δήμου.
  8. Αφιέρωνε ελάχιστο χρόνο καθημερινώς για την εκτέλεση των καθηκόντων του. Αντιθέτως για τα ταξιδάκια στο εξωτερικό έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο.
  9. Ενώ για τεσσεράμιση χρόνια ήταν ανύπαρκτος, θυμήθηκε τους τελευταίους μήνες, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, να συστήσει συνεργεία τα οποία μεταξύ άλλων εξυπηρετούν ιδιωτικές περιουσίες . Γι΄αυτό αγαπητέ συνδημότη, μη ξεγελιέσαι, επειδή σου έφτιαξε το πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σου ή σου κλάδεψε το δένδρο σου. Την επόμενη των εκλογών, σε περίπτωση εκλογής του, θα επανέλθει στο πραγματικό του εαυτό δηλαδή στην αδράνεια και την απραξία. Ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση παρελαύνουν πολίτες από το Δημαρχείο για να λάβουν οικονομική βοήθεια από το Ταμείο του Δήμου με οδηγίες του Δημάρχου. Ο απερχόμενος δήμαρχος εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη δυστυχία για να πετύχει την επανεκλογή του.

Φίλες και φίλοι, μπορεί η κριτική που κάνω να ακούγεται σκληρή σε κάποιους αλλά πιστέψτε με δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια όσο πικρή και αν είναι και να διαλυθούν οι μύθοι και τα ψέματα του απερχόμενου Δημάρχου. Δεν μπορούμε να χαϊδεύουμε πλέον τα αυτιά των συνδημοτών μας, με μια απλή εξυπηρέτηση ή με μια μικρή επιταγή που καθιστάται εξεφτελισμός για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Είμαστε μια πόλη που δεν έχει το δικό της πολιτιστικό κέντρο. Για μια εκδήλωση τρέχουμε στη Πάφο κι ευτυχώς που τα καλοκαίρια διαθέτουμε τη πλατεία μας. Μόνο που δεν φτάνουν αυτά για να έχει το δικό της πολιτιστικό χαρακτήρα.

Αυτή η πρώτη συνάντηση έγινε για να σας πω …αλλά γιατί να σας το πω: νομίζω πως όλοι το γνωρίζεται ότι διεκδικώ τη ψήφο σας όχι απλά για να γίνω ο καινούριος σας δήμαρχος αλλά για να γίνω όπως θέλω να πιστεύω… αυτός που με ένα άοκνο και ακούραστο αγώνα θα μετουσιώσω τα οράματα μας σε πράξεις ζωής.

Αγαπητοί συνδημότες, επιτρέψτε μου όμως να αναφερθώ και στον άλλο διεκδικητή της δημαρχίας κ. Μαλλουρίδη, ο οποίος μπορεί να ήταν ένας επιτυχημένος δημόσιος υπάλληλος αλλά φίλοι μου, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ αυτός ο άνθρωπος για το Δήμο Γεροσκήπου και τα προβλήματα του. Δεν μπορεί να ανακαλύπτει μετά την αφυπηρέτηση του ότι υπάρχει Δημαρχείο στη Γεροσκήπου.

Άλλωστε θα τα πούμε και θα τα ξαναπούμε πολλές φορές. Θα μοιραστούμε και θα μοιραζόμαστε διαρκώς σκέψεις για το τι είναι καλύτερο να γίνει. Και αυτό δεν θα σταματήσει ούτε και τότε αν τελικά αποφασίσετε να με στείλετε στην έδρα του δημάρχου. Θέλω το δικό μου όραμα να είναι πράξη ζωής για σας… θέλω να βαδίσουμε μαζί το μακρύ και σκληρό δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέλω ακόμη να σας εξομολογηθώ ότι αυτό που θα επιδιώξω θα είναι να γίνει η Γεροσκήπου μια πολιτεία πρότυπο για πολλούς. Και μπορούμε να γίνουμε. Βλέπω άλλες πολιτείες που έχουν κάνει άλματα σε κατακτήσεις κι αναρωτιέμαι, γιατί εμείς να μην μπορούμε;

Αγαπητοί φίλοι, δεν πρόκειται να υποσχεθώ πράγματα ανέφικτα και φανταχτερά. Με σωστό προγραμματισμό και σύνεση και βέβαια διεκδικητική πολιτική, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για την έγκαιρη υλοποίηση έργων που θα βοηθήσουν πραγματικά το Δήμο μας, να ανακάμψει. Η πρώτη μας έγνοια, είναι να διατηρηθεί ο δήμος μας, γιατί πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες και το μέλλον που έχει. Θα παλέψουμε για αυτό με όλες μας τι δυνάμεις και θα εγγυηθούμε τη συνέχεια και τη διατήρηση και διάσωση του δήμου μας.

Σε περίπτωση εκλογής μου, υπόσχομαι να δώσω έμφαση στα ακόλουθα:

  1. στην υλοποίηση των ώριμων έργων και κυρίως αυτών που θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση του κέντρου της Γεροσκήπου και στη βελτίωση του παραλιακού μετώπου
  2. στην αναβάθμιση και στη βελτίωση της λειτουργίας, όλων των δημοτικών υποδομών.
  3. θα φροντίσουμε για περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής θέσης του Δήμου, χωρίς αύξηση των φορολογιών.
  4. θα φροντίσουμε τις γειτονιές και τα πάρκα του δήμου μας και γενικά θα δώσουμε λύσεις σε θέματα που αφορούν τη καθημερινότητα των δημοτών και το συγύρισμα της πόλης μέσα στις γειτονιές.
  5. θα βελτιώσουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και θα αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της δημοτικής μηχανής. Είναι πολύ ορθό να αυξήσουμε τη παραγωγικότητα προς όφελος των δημοτών.

Αγαπητοί φίλοι, είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές, τον προσεχή Δεκέμβριο, οι δημότες της Γεροσκήπου θα βάλουν τέρμα στην εποχή της απραξίας και με τη ψήφο τους θα πετύχουν την “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ”.

Τέλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την εδώ παρουσία σας. Εντός των προσεχών ημερών θα κυκλοφορήσουμε ολοκληρωμένο το προεκλογικό μας πρόγραμμα και έτσι θα μπορείτε να ενημερωθείτε εκτενέστερα.

Πάμε δυναμικά για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Σας ευχαριστώ.