Φωνάζουν οι μαθητές του Γυμνασίου για επικινδυνότητα λόγω εργασιών

Φωνάζουν οι μαθητές του Γυμνασίου για επικινδυνότητα λόγω εργασιών

Κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα λόγω κακής κατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος βλέπουν οι μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου. Με επιστολή τους η οποία συνοδεύεται και με οπτικό υλικό, μαθητές του εκπαιδευτηρίου κάνουν λόγο για κομμάτια από ταβάνια και τοίχους σε τάξεις που πέφτουν ενώ οι μαθητές βρίσκονται στις τάξεις.

Οι μαθητές επισημαίνουν ότι η κατάσταση στο γυμνάσιο είναι ανησυχητική, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά ευτυχώς, όπως τονίζουν, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός κάποιου. Καλούν ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο και τους εμπλεκόμενους φορείς να επιληφθούν άμεσα των προβλημάτων αυτών, πριν υπάρξουν σοβαρότερες συνέπειες όπως τονίζουν.


Αρμόδιος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στον οποίο ο «Φ» έθεσε τις καταγγελίες των παιδιών του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, δήλωσε ότι πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης και επιδιόρθωσης που εκτελούνται στο σχολείο την περίοδο αυτή και όχι για επικίνδυνες κακοτεχνίες ή προβλήματα.

« Έχει κατακυρωθεί το συμβόλαιο σε εργολάβο για την εκτέλεση εργασιών βελτίωσης κάποιων χώρων και επιδιόρθωσης προβλημάτων που παρατηρούνται φυσιολογικά λόγω του χρόνου», υποστήριξε, «και ο εργολάβος προχωρά στην εκτέλεση των έργων αυτών, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτηρίου».

Αναφορικά με το βίντεο που δείχνει κομμάτια σιδήρου ορατά σε ταβάνι μέσα σε τάξη, ο ίδιος αρμόδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για σημείο στο οποίο ο εργολάβος προχωρεί σε καθαρισμό και ενίσχυση του σκελετού και δεν έχει καμία σχέση με επικίνδυνο φαινόμενο, όπως μπορεί να εκληφθεί βλέποντας κάποιος αποκομμένο το συγκεκριμένο οπτικό υλικό.

Πηγή: Pafosnet, Φιλελεύθερος