Φωτεινή Παπαδοπούλου στο  ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Φωτεινή Παπαδοπούλου στο ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου

Το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου για άτομα με ειδικές ανάγκες


οργάνωσε σήμερα στον περίβολο του ιδρύματος στην Κολωνη το 3ο πανηγύρι αγάπης.  Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  για την οικονομική στήριξη του ιδρύματος περιλάμβανε έκθεσης φωτογραφίας της ιδρύτριας Ισμήνης Λιασίδου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ενώ οι επισκέπτες αγόρασαν κατασκευές των παιδιών και  απόλαυσαν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα ενισχύοντας το ταμείο του ιδρύματος. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος οικονόμος Στυλιανός Σοφοκλέους   εξέφρασε την απογοήτευση του επειδή όπως είπε η πολιτεία έχει εγκαταλείψει το ίδρυμα και τα ενήλικα άτομα που φροντίζει. Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι το διοικητικό συμβούλιο και οι εθελοντές θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το ίδρυμα σε λειτουργία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Στόχος είπε της διοργάνωσης του 3ου πανηγυριού αγάπης είναι η συλλογή χρημάτων, για την ενίσχυση του ταμείου του ιδρύματος. Ο Πάτερ Στυλιανός είπε τέλος πως το Ίδρυμα θα παραμείνει ένας φωτεινός φάρος προσφέροντας τις υπηρεσίες του.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού κας Φωτεινής Παπαδοπούλου η οποία συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό για το έργο που επιτελούν.  Είναι σημαντικό συνέχισε τέτοια ιδρύματα να στηρίζονται από την πολιτεία αλλά και από εθελοντές.

Η κ Παπαδοπούλου στο πλαίσιο της ομιλίας ανέφερε πως μέσω του ραδιομαραθωνίου παλιότερα, αλλά και μέσα από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου και να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η πολυετής εμπειρία μου συνέχισε, « με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, κυρίως μέσα από το Παιδικό Θεραπευτικό Κέντρο Παιδιών Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Στέλλα Σουλιώτη , στο οποίο λειτουργεί και Κέντρο Ενηλίκων , πέρα από θεραπευτήριο και ειδικό σχολείο , μου φανέρωσε την πιο μεγάλη αλήθεια για αυτά τα παιδιά».

Η κ Παπαδοπούλου σημείωσε πως αυτό που χρειάζονται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να νιώσουν – όπως είπε- αποδοχή, να νιώσουν συνάνθρωποι του καθενός από εμάς με την ουσιαστική σημασία και έννοια της λέξεως, προσθέτοντας πως εκεί που υστερούσαμε πολλά χρόνια ως κοινωνία, είναι ότι αδυνατούσαμε να αποδεχτούμε την διαφορετικότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Καταλήγοντας , ανέφερε, « σήμερα είναι μέρα χαράς» , σημειώνοντας παράλληλα πως το πανηγύρι αυτό αποτελεί παράλληλα και έκφραση τιμής και εκτίμησης στην φωτεινή προσωπικότητα της Ισμήνης Λιασίδου, στην γυναίκα που – όπως είπε-, πάλεψε με σθένος για τα αυτανόητα, στην γυναίκα που φεύγοντας πλήρης ημερών είχε προσφέρει όσο λίγοι για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η διευθύντρια του Ιδρύματος Μαρία Αργυρού σε δηλώσεις της ευχαρίστησε την κ Φωτεινή Παπαδοπούλου για την παρουσία της στο Πανηγύρι Αγάπης και ευχήθηκε όπως ο κόσμος της Πάφου στηρίξει την προσπάθεια και ενισχύσει το ίδρυμα. Σήμερα είπε, στο ίδρυμα φιλοξενούνται 17 παιδιά από την πόλη και επαρχία της Πάφου , ηλικίας από 18 μέχρι 60 χρόνων.

Η Κωνσταντία Πιγούρη που για 17 χρόνια φιλοξενείτε στο ίδρυμα ευχαρίστησε την κ Παπαδοπούλου για την παρουσία της στο ίδρυμα και κάλεσε όλον τον κόσμο να συμπαρασταθεί στο ίδρυμα και να πεί « ναι », στην αγάπη.

Τέλος ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Μάριος Αθανασίου που παρέστη στο 3ο Πανηγύρι Αγάπης του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου κάλεσε τον κόσμο να επιδείξει αγάπη και αλληλεγγύη αλλά και το Κράτος να στηρίζει αυτά τα ιδρύματα.