Φ. Φαίδωνος: Πότε αναμένεται να τελειώσουν τα έργα του Πάφος2017

Φ. Φαίδωνος: Πότε αναμένεται να τελειώσουν τα έργα του Πάφος2017

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος διαβεβαίωσε ότι όλα τα έργα που σχετίζονται με την τελετή έναρξης του Πάφος 2017 θα παραδοθούν έγκαιρα και πριν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φαίδωνος είπε πως τα έργα που ολοκληρώνονται προσδίδουν στην Πάφο μια νέα δυναμική και διαγράφουν για την πόλη μια αισιόδοξη προοπτική.


Το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα –όπως είπε- είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής αυτής πορείας, ώστε να αποδώσει το συντομότερο δυνατόν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Ενδεικτικά ανέφερε πως η πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο είναι σχεδόν έτοιμη να παραδοθεί, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης είναι και το τμήμα του δρόμου από την πλατεία Κέννεντυ μέχρι το οίκημα της Τράπεζας Κύπρου καθώς και το τμήμα της πλατείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι μεγάλα τμήματα των έργων έχουν παραδοθεί και άλλα παραδίδονται στις επόμενες μέρες.

Ενδεικτικά σημείωσε πως απομένουν οι εργασίες επίστρωσης της Γρίβα Διγενή και ορισμένες άλλες εργασίες στα πεζοδρόμια, στο σημείο που εντοπίστηκαν οι αρχαίοι τάφοι, προσθέτοντας ωστόσο πως και αυτό το έργο θα παραδοθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Ο κ. Φαίδωνος κατέστησε σαφές πως πέρασε η εποχή που οι εργολάβοι λάμβαναν ότι ζητούσαν ενώ διευκρίνισε πως οι αλλαγές και οι απαιτήσεις των εργολάβων όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό, εξετάζονται από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν και τα υπόλοιπα έργα το Χάνι, το Μαρκίδειο και το Αττικόν.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως το Μαρκίδειο εξαιτίας των καθυστερήσεων με την απομάκρυνση της βιοτεχνίας μαρμάρων αναμένεται να παραδοθεί μέχρι τέλος Μαρτίου ενώ το Αττικόν θα είναι έτοιμο μέχρι το Φεβρουάριο.

Σε σχέση με τις εργασίες στο εμπορικό κέντρο, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως και αυτές προχωρούν παρά τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις.

Ο κ. Φαίδωνος έθεσε επιπρόσθετα στις προτεραιότητες του την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσω της ριζικής ανακατασκευής όλων των βασικών δρόμων και πεζοδρομίων, τη δημιουργία νέων πάρκων και παιχνιδότοπων, τον εξωραϊσμό των κτιρίων και την αναβάθμιση των συνοικιών.

Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα για το 2017, συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου, είναι η επιτυχία της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σημειώνοντας πως απ’ εκεί και πέρα στις άμεσες προτεραιότητες του με την επανεκλογή του είναι η άμεση και πλήρης αξιοποίηση των 16 έργων υποδομής που σύντομα ολοκληρώνονται, η μετατροπή της Πάφου σε μια «έξυπνη» και πράσινη πόλη με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ο εμπλουτισμός και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος για ολόχρονο ποιοτικό τουρισμό και η πλήρης αποκατάσταση του οδικού δικτύου και ο εξωραϊσμός κτιρίων.

Επιπρόσθετα η διεθνής προβολή της Πάφου και ανάδειξη της πόλης ως γέφυρα Ευρώπης και Ανατολής, η αξιοποίηση των διεθνών συνεργασιών και των ευρωπαϊκών κονδυλίων για δημιουργία στην Πάφο Περιφερειακού Κέντρου Νέων Τεχνολογιών Ανατολικής Μεσογείου και η χρηστή και αποτελεσματική διοίκηση για περαιτέρω ανόρθωση των οικονομικών του Δήμου, καθώς και η ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Υπηρεσίας για άμεση και αποτελεσματική προσφορά υπηρεσιών προς το δημότη, κατέληξε.

Στο μεταξύ επιφυλάξεις για την πορεία ολοκλήρωσης κάποιων τμημάτων των έργων στο κέντρο της πόλης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Ανδρέας Ευριπίδου, ο οποίος ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση των έργων προκειμένου οι επιχειρήσεις στην περιοχή να επαναλειτουργήσουν και να σταματήσει οι οικονομικός στραγγαλισμός τους.

Σημείωσε ότι τα περισσότερα έργα βρίσκονται στην φάση της ολοκλήρωσης, λέγοντας ωστόσο πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθεί η συσσωρευμένη εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος.

Ανακοίνωσε ακόμη πως η ΠΟΒΕΚ θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα κυρίως του εμπορικού κέντρου.