Χρηματική ποινή 250 ευρώ

Χρηματική ποινή ύψους 250 ευρώ, που θα πρέπει να αποπληρωθεί εντός μιας εβδομάδας, επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον ενός νεαρού προσώπου, ιδιοκτήτη σκύλου που κατηγορείται για υπόθεση πρόκλησης πραγματικής βλάβης από τον ανεπιτήρητο σκύλο του σε 5χρονο παιδάκι.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Π. Μιχαηλίδης, αιτιολογώντας την απόφασή του, είπε ότι ο νεαρός έχει λευκό ποινικό μητρώο, και πως έλαβε υπόψη του τα γεγονότα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός, ανέφερε, προνοούν διετή ποινή φυλάκισης ή χρηματικό ποσό μέχρι 1500 ευρώ ή και τις δύο ποινές μαζί.


Ο δικαστής έλαβε επίσης υπόψη – όπως ανέφερε- στο δικαστήριο το χρόνο που περιήλθε από τη διάπραξη του αδικήματος.

Η Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Σίμο Συμεού, ανέφερε πως τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος είναι αυτά της σωματικής βλάβης  σε βάρος 5χρονου παιδιού, δραπέτευση σκύλου και χωρίς άδεια κατοχής του, στα οποία απήντησε παραδοχή.

Ο κ. Συμεού παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου ιατρικό πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο το 5χρονο παιδάκι έφερε εκδορές και γδάρσιμο στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής του χώρας.

Ο κ. Συμεού αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή του κατηγορουμένου, στο γεγονός ότι εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες άδειες για το σκύλο αλλά και στο λευκό ποινικό του μητρώο.

Ο σκύλος του νεαρού σύμφωνα με τα γεγονότα αρχικά φυλάσσετο σε ειδικό κλουβί ωστόσο αργότερα ο ιδιοκτήτης του τον μετέφερε στο διαμέρισμα του πατέρα του από το οποίο κατάφερε να πηδήξει από μπαλκόνι ύψους περίπου 1,5 με 2 μέτρα.

Εκεί σε αυλή γειτονική εντόπισε το παιδάκι που, ενώ στην αρχή έπαιζε μαζί του, στη συνέχεια του προκάλεσε τραύμα στην κοιλιακή του χώρα, δαγκώνοντας το.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)