Χρ.Πατσαλίδης: Η αφετηρία για την Πάφο του αύριο

Χρ.Πατσαλίδης: Η αφετηρία για την Πάφο του αύριο

Η μεγάλη ώρα για την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, είναι πλέον προ των πυλών. Με το ημερολόγιο να «δείχνει» πλέον 2017, ο Οργανισμός Πάφος 2017 ολοκλήρωσε ουσιαστικά και τις τελικές πινελιές για το πλήρες πρόγραμμα που θα παρουσιάσει κατά τη χρονιά-ορόσημο της πόλης και επαρχίας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Χρίστος Πατσαλίδης, τόνισε στον «Φ» ότι αυτό δεν είναι ο προορισμός, αλλά η αφετηρία για την Πάφο του αύριο. Πλέον η πόλη μας μπαίνει για τα καλά στον χάρτη του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Ευρώπης, είπε χαρακτηριστικά.


«Αυτό δεν είναι ο προορισμός, αλλά η αφετηρία», ανέφερε. «Η Πάφος ξεκινά για το ταξίδι στο αύριο, μπαίνοντας πλέον για τα καλά στον χάρτη του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Ευρώπης. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ανοιχτά εργαστήρια πολιτισμού ως μια φιλοσοφία παραγωγωγής πολιτισμού, όχι μόνο χωροταξικά, αλλά και ως εμπλοκή των πολιτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 152 πρότζεκτς, με πέραν των 350 δράσεων το 2017 και με τη συμμετοχή πέραν των χιλίων δημιουργών από Κύπρο και εξωτερικό.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους ανθρώπους της πόλης και επαρχίας που αφιλοκερδώς και σε βάρος του προσωπικού τους χρόνου και των άλλων υποχρεώσεων τους δούλεψαν εθελοντικά όλα αυτά τα χρόνια. Και είμαστε περήφανοι για το έργο που καταφέραμε τελικά να παρουσιάσουμε στις Βρυξέλλες, κατακτώντας και το βραβείο Μελίνα Μερκούρη».

Η ανακοίνωση του προγράμματος για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, που θεωρείται ως το τέρμα μιας μακράς και δύσκολης πορείας, κατά την οποία το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «ταξίδευε» από το 2012 για την διεκδίκηση του τίτλου, γίνεται πλέον δεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο της Πάφου και όχι μόνο, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Εξήρε δε ιδιαίτερα την καθολική προσπάθεια που υπό αντίξοες εξωγενείς συνθήκες έκαναν οι άνθρωποι του Οργανισμού, του Δήμου, οργανωμένων συνόλων και χιλιάδες εθελοντές για να κατορθώσει σήμερα η Πάφος όχι μόνο να φτάσει επιτυχώς στο τελικό στάδιο,αλλά να θεωρείται ήδη πανευρωπαϊκό παράδειγμα για το πώς μια πόλη τόσο μικρού μεγέθους μπορεί να σηκώσει τέτοιο φορτίο.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου