Χρ. Σαββίδης: Οι υπέργειες διαβάσεις κοντά σε σχολεία είναι αναγκαίες

Χρ. Σαββίδης: Οι υπέργειες διαβάσεις κοντά σε σχολεία είναι αναγκαίες

Ως πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του Δημοκρατικού Κόμματος, επισκέφθηκα Παρασκευή (24.1.20) την υπέργεια διάβαση πεζών του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Δασούπολης στη Λευκωσία, με σκοπό να παρατηρήσω από κοντά την αρχιτεκτονική του έργου και να καταγράψω ιδέες και εντυπώσεις. Πράγματι, πρόκειται για ένα έργο εξαίρετης αρχιτεκτονικής, που προσφέρει ασφάλεια όχι μόνο στους μαθητές αλλά και σε όσους πολίτες τη χρησιμοποιούν. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός, ότι στον περιβάλλοντα χώρο έχουν δημιουργηθεί χώροι στάθμευσης τόσο για αυτοκίνητα όσο και για λεωφορεία, έτσι ώστε να παραλαμβάνονται οι μαθητές με ασφάλεια.

Στο σημείο αυτό, να αναφέρω, ότι τη στιγμή που σε άλλες πόλεις τα βασικά έργα υποδομής, τα οποία αφορούν την ασφάλεια των μαθητών, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια, στην Πάφο εξακολουθούν να εκκρεμούν. Για παράδειγμα, στη λεωφόρο Τάσσου Παπαδόπουλου, η οποία γειτνιάζει με τρία σχολεία, το δημοτικό «Πεύκιος Γεωργιάδης», το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, δεν υπάρχει ασφαλής διάβαση πεζών. Τη συγκεκριμένη λεωφόρο, όπως είναι λογικό, διαπερνούν καθημερινά εκατοντάδες μαθητές, είτε κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο είτε κατά την αποχώρησή τους. Η έλλειψη, λοιπόν, κατάλληλης υποδομής οδήγησε πρόσφατα στο χαμό ενός αθώου παιδιού, που φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο.


Ως πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του ΔΗΚΟ αλλά και ως γονέας, θα ήθελα να υπογραμμίσω την αναγκαιότητα δημιουργίας υπέργειας διάβασης πεζών στο συγκεκριμένο σημείο και μάλιστα καλώ τους ιθύνοντες, όπως επισπεύσουν τις διαδικασίες πραγματοποίησης του έργου ειδικά τώρα που ετοιμάζεται και ο σχεδιασμός της λεωφόρου Ελλάδος, ώστε να γίνει μία σωστή κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία θα διασφαλίζει την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στο σχολείο.