Χρ. Σαββίδης: Όχι στο κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου

Χρ. Σαββίδης: Όχι στο κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου

Το να κλείσει ένα σχολείο δεν είναι δείγμα προόδου αλλά οπισθοδρόμησης. Οι σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα οι σχολικές μονάδες στις μικρές κοινωνίες δεν είναι μόνο κτήρια και συγκεκριμένοι αριθμοί εκπαιδευτικών και μαθητών. Αποτελούν ζωντανά κύτταρα πολιτισμού, με τη δική τους ιστορία και τις δικές τους ιδιαίτερες σχέσεις σύνδεσης με την τοπική κοινωνία. Το Λύκειο Κύκκου Πάφου μαζί με το Α΄ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ είναι τα σχολεία με την μεγαλύτερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία και από αυτή την άποψη, το κλείσιμο των σχολικών μονάδων αποτελεί το πιο ακραίο παράδειγμα εγκατάλειψης συγκεκριμένων περιοχών και διεύρυνσης των ανισοτήτων.

Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει ένα κράτος για την κοινωνία του και ιδιαίτερα για τους νέους του και δυστυχώς το δικό μας κράτος μεροληπτεί εις βάρος των δικών μας παιδιών εδώ στην Επαρχία της Πάφου με το να κλείσει ένα από τα ιστορικότερα σχολεία της Πάφου.


Ζητάμε φίλε Υπουργέ της Παιδείας να επιληφθείτε του θέματος άμεσα και να δώσετε τέλος στο ενδεχόμενο να κλείσει αυτό το ιστορικό λύκειο.

Χ. Σαββίδης
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΚΟ