ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Ένοχοι Λουρουτζιάτης, Helector και δημόσιοι λειτουργοί

ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ: Ένοχοι Λουρουτζιάτης, Helector και δημόσιοι λειτουργοί

Ένοχο έκρινε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον τέως Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, καθώς και την εταιρεία Helector του Λεωνίδα Μπόμπολα και δημόσιους λειτουργούς για την υπόθεση ΧΥΤΥ Κόσιης – ΧΥΤΑ Πάφου.

Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο έκρινε ένοχους, εκτός από τον Ανδρέα Λουρουτζιάτη και τη Helector, τον Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου Πάφου και Οικονομικό Σύμβουλο του ΧΥΤΑ Πάφου, Δημήτρη Πατσαλίδη και τους Λειτουργούς του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Πάντη και Γιώργο Κουλλαπή. Αθώο έκρινε τον Αντώνιο Κουρουζίδη.


Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε πως όλοι οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι της 24 Φεβρουαρίου όταν θα επιβληθεί η ποινή.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 83 κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας προς καταδολίευση, του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας από δημόσιο αξιωματούχο, της αθέμιτης απόκτησης περιουσίας, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, της κατάχρησης εξουσίας, της δωροληψίας και επίδειξης εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της αθέμιτης απόκτησης περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου και της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Στην υπόθεση έχουν ήδη καταδικαστεί μετά από παραδοχή οι Σάββας Βέργας με διετή φυλάκιση, Δημήτρης Γιαννακόπουλος 18 μήνες με αναστολή, Χριστάκης Πέτρου 10 μήνες με αναστολή, Ιμάντ Μπακλέ με 10 μήνες με αναστολή και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης με δεκαπεντάμηνη φυλάκιση.

Πηγή: Φιλελεύθερος