Χ. Σαββίδης: Η Πάφος μπορεί να στεγάσει σχολές χωρίς να επιβαρύνει το Κράτος με τεράστιο κόστος

Χ. Σαββίδης: Η Πάφος μπορεί να στεγάσει σχολές χωρίς να επιβαρύνει το Κράτος με τεράστιο κόστος

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ στο Δήμο Πάφου εκτίμησε ότι η Πάφος ως χαρισματική πόλη πρέπει να φιλοξενήσει σχολές γιατί και υποδομή έχει, και παράδοση στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου έχει, και θα την βοηθήσει στην οικονομική της ανάπτυξη.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η πόλη μπορεί να παρέχει στους σπουδαστές της ασφαλή διαμονή και φοίτηση ενώ – όπως είπε – διαθέτει ικανό και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μια πλειάδα πανεπιστημιακών ανά τον κόσμο, και κτιριακές εγκαταστάσεις προκειμένου να στεγάσει σχολές χωρίς να επιβαρύνει με πολλά εκατομμύρια το Κράτος.


Το πανεπιστήμιο και οι σχολές του είναι ζωντανοί οργανισμοί και αποτελούν βασικό κύτταρο της κοινωνίας ανέφερε ο κ. Σαββίδης προσθέτοντας πως κοινωνία που στερείται τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υστερεί τόσο στην πνευματική, πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική ζωή του Κράτους.

Παρατήρησε επίσης πως Κράτη με μηδενικό συντελεστή πολιτισμού, φυσικής ομορφιάς και ιστορικής παράδοσης εν σχέση με την Κύπρο και δη με την πόλη της Πάφου ίδρυσαν πανεπιστήμια σε περιοχές που δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα απλά για να δώσουν την προοπτική στους κατοίκους των περιοχών αυτών, κατέληξε.