“Ψήνεται” το Pafos Arena!

“Ψήνεται” το Pafos Arena!

Πιο πιθανή από ποτέ φαντάζει πλέον η εκχώρηση του σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» της Πάφου από την Πολιτεία στους Ρώσους επενδυτές της Πάφος FC, προκειμένου να δημιουργήσουν στη θέση του ένα υπερσύγχρονο στάδιο για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάφου. Η πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί από τους κ. Λομάκιν και Ντουμπόφ προνοεί τη χρήση του σταδίου για 90 χρόνια και συνοδεύεται από σχέδια των νέων εγκαταστάσεων, τα οποία σε περίπτωση υλοποίησης τους θα δημιουργήσουν το, μακράν του δεύτερου, πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό γήπεδο της Κύπρου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», η προοπτική αυτή φαίνεται πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ορατή, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στο «Στέλιος Κυριακίδης», μεταξύ του προέδρου του ΚΟΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη και του αντιπροέδρου της Επιτροπής Παιδείας και Αθλητισμού της Βουλής, Χρύσανθου Σαββίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το θέμα της ανακατασκευής του ταρτάν του γηπέδου της Πάφου, ένα θέμα που προκαλεί αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο εξαιτίας της συνεπαγόμενης αδυναμίας των δύο ομάδων της επαρχίας στην Α’ Κατηγορία, δηλαδή της Πάφος FC και του Ακρίτα Χλώρακας, να το χρησιμοποιήσουν στο φετινό πρωτάθλημα.


Σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές πληροφορίες μας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης δεσμεύθηκε όπως εντός 10ημέρου επανέλθει με συγκεκριμένες αποφάσεις ως προς το «Στέλιος Κυριακίδης». Μέχρι τότε, ειδικότερα, θα είναι σε θέση να ανακοινώσει είτε την έναρξη των έργων για τοποθέτηση νέου ταρτάν στο γήπεδο, ή την εκχώρηση του στους Ρώσους επενδυτές όπως είναι η πρόταση που έχει ο ΚΟΑ ενώπιόν του.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση, ο Οργανισμός θα προχωρήσει με το «planB» που προνοεί την τοποθέτηση ταρτάν σε ένα από τα άλλα γήπεδα της ευρύτερης περιοχής Πάφου, ώστε να εξυπηρετηθούν τα τμήματα στίβου της επαρχίας. Σε αυτή την περίπτωση, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, αναφύονται άλλα προβλήματα αφού το ιστορικό Γ.Σ.Κόροιβος στο κέντρο της Πάφου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αφού διαθέτει μόνο έξι διαδρόμους αντί των αναγκαίων οκτώ, ενώ το γήπεδο της Πέγειας έχει διαστάσεις μικρότερες των απαιτούμενων για τους αγώνες δρόμων. Αντιθέτως, το γήπεδο της Γεροσκήπου που πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια, διαπιστώθηκε μόλις πρόσφατα και με αφορμή προετοιμασία Ελλήνων αθλητών εκεί, ότι από κατασκευαστικό λάθος έγινε με μήκος 418 μέτρων, αντί 400!

Στην περίπτωση που η τελική απόφαση του ΚΟΑ είναι αρνητική στο αίτημα εκχώρησης του «Στέλιος Κυριακίδης» στους επενδυτές της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάφου, τότε θα αρχίσουν τα έργα τοποθέτησης του νέου ταρτάν σε αυτό και πλέον το ζήτημα που θα προκύπτει θα έχει να κάνει με το πού θα στεγαστούν στο νέο πρωτάθλημα Πάφος και Ακρίτας.

Οι ίδιες πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι μετά τη συνάντηση της Τετάρτης έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα προσμονής για τις αποφάσεις της Πολιτείας που θεωρείται ότι θα αλλάξουν άρδην τα οικονομικά και ποδοσφαιρικά δεδομένα της Πάφου. Για τον σκοπό αυτό, ο κ. Σαββίδης φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του ΚΟΑ τη σύγκλιση, μετά τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν εντός 10ημέρου, μιας παμπάφιας σύσκεψης με τη συμμετοχή των δήμων και των σωματείων της επαρχίας Πάφου, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά άπαντες για τις εξελίξεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος