Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά στην Πάφο

Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά στην Πάφο

Όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, διαβεβαιώνει η Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρού, καθώς χθες, όπως είπε, έγινε και η μετακόμιση του 5ου Δημοτικού σχολείου στις νέες του εγκαταστάσεις.

Η κ. Ζαβρού σημείωσε ότι τις μέρες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων γίνονται οι τελευταίες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, ώστε με την έλευση των μαθητών στα σχολεία να είναι όλα έτοιμα. Επεσήμανε, παράλληλα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει τοποθετηθεί σε κάποια σχολεία εργατοτεχνίτης, που θα αναλαμβάνει όλες τις μικροδουλειές και θα είναι υπεύθυνος ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.


Από την άλλη, σημείωσε η κ. Ζαβρού, στις προτεραιότητες της σχολικής εφορείας τίθεται επιτακτικά η συντήρηση των δύο διατηρητέων σχολικών κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, του Δημήτρειου Δημοτικού Σχολείου, του Νεοφύτειου, καθώς και η είσοδος του Γ.Σ.Κ. Στο πλαίσιο του Πάφος 2017, επεσήμανε η πρόεδρος της σχολικής εφορείας, θα ήταν παράλειψη να μη συντηρηθούν σωστά τα κτίρια αυτά, που είναι στολίδι για την Πάφο και για τον λόγο αυτόν, πρόσθεσε, η σχολική εφορεία θα απευθυνθεί άμεσα στον Υπουργό Παιδείας.

Πηγή: Η Σημερινή