Όλα έτοιμα για τη σχολική χρονιά

Όλα έτοιμα για τη σχολική χρονιά

Την βεβαιότητα ότι τα εν εξελίξει έργα ανάπλασης που διεξάγονται σε όλο το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Πάφου δεν θα επηρεάσουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εκφράζει η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου, Μαρία Ζαβρού. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφαλή μετάβαση και αποχώρηση των παιδιών και των γονέων από τα εκπαιδευτήρια του κέντρου που επηρεάζονται από τις εργασίες, τονίζει, ενώ παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση ότι όλα τα βελτιωτικά έργα στα σχολικά κτίρια θα είναι φέτος ολοκληρωμένα με το πρώτο κουδούνι.

«Θα πρέπει να ξέρετε ότι πλέον έχει ορισθεί κάθε εργατοτεχνίτης της Σχολικής Εφορείας ως υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο σχολείο», αναφέρει. « Έτσι, οι εργασίες συντήρησης και επιδιόρθωσης του κάθε σχολείου, σε τομείς όπως ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, οικοδομικά ή εργασίες πρασίνου, ξέρουμε ότι αποτελούν ευθύνη των συγκεκριμένων υπαλλήλων μας.


Αυτό το πρόγραμμα το έχουμε καταθέσει και στο Γραφείο Παιδείας Πάφου και ξέρουν πλέον και οι επιθεωρητές ποιά είναι τα προβλήματα που επιλύουμε και ποιά αφορούν τις τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου».

Εξίσου αισιόδοξη εμφανίζεται η κ. Ζαβρού και όσον αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται πλέον από τη Σχολική Εφορεία για βελτίωση των υποδομών στα εκπαιδευτήρια, αφού όπως τονίζει μετά τις συγκεκριμένες καταγγελίες της στο Υπουργείο Παιδείας για παρατυπίες και προσυνεννοήσεις σε προσφορές της Σχολικής Εφορείας, υπήρξε ήδη αποτέλεσμα.

«Πλέον, αυτά σταμάτησαν», αναφέρει χαρακτηριστικά « Γι’ αυτό και πλέον δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις έργων. Ακόμη και τα ποσά που δικαιούμαι ως πρόεδρος να διαχειριστώ, μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ, προσπαθώ να περνούν από την ολομέλεια της Σχολικής Εφορείας.

Κάποιοι έχουν αποχωρήσει από την Σχολική Εφορεία, κάποιοι έχουν αναλάβει και τις ευθύνες τους».

Στο μεταξύ οι εργασίες συντήρησης και βελτιώσεων στα 34 εκπαιδευτήρια προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου, τονίζει η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και η νέα χρονιά αναμένεται να αρχίσει απρόσκοπτα.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου