Όχι στο μεθοδευμένο κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς

Όχι στο μεθοδευμένο κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της, αλλά και τη διαφωνία της με τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ για «προσωρινό» κλείσιμο των παθολογικών θαλάμων στο νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και την μεταφορά του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου, για υποστήριξη του θαλάμου covid-19, που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα που προκύπτει για αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες, αλλά θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε βεβιασμένα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση. Η απόφαση αυτή ξεκάθαρα πλήττει το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής για ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λειτουργία του Παθολογικού Θαλάμου κρίνεται επιβεβλημένη, αφού εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό  κατοίκων της περιοχής και τους επισκέπτες. Ας μην λησμονούμε ότι στο παρελθόν η απουσία άμεσης ιατρικής υποστήριξης στο Διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς είχε δυσμενείς εξελίξεις.

Έχουμε την πεποίθηση ότι η άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης και η λήψη άλλων διορθωτικών μέτρων εξυπηρετεί  τις ανάγκες της περιοχής και διασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

Έχουμε την άποψη ότι η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή μεθοδεύει συγκαλυμμένα το κλείσιμο του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς  πλήττοντας ουσιαστικά τη δημόσια υγεία.

Στα πλαίσια αυτά ως Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, διοργανώνουμε την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 στις 17:00, συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω απο το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση μας με την πιο πάνω άστοχη απόφαση,  ταυτόχρονα δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση μας στον αγώνα που καταβάλει το προσωπικό των ιατρικών υπηρεσιών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλεως Χρυσοχους, τα Κοινοτικά Συμβούλια και τα υπόλοιπα οργανωμένα σύνολα του Διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μεθοδεύμενη προσπάθεια που γίνεται για κλείσιμο του νοσοκομείου.