1ο Βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στους Άντρια Δημητρίου και Δημητρίου Σαββίνα, Σωκράτους Ραφαέλλα, Κωνσταντίνου Θεράπων και  Χατζησοφοκλέους Χρήστο.

1ο Βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στους Άντρια Δημητρίου και Δημητρίου Σαββίνα, Σωκράτους Ραφαέλλα, Κωνσταντίνου Θεράπων και Χατζησοφοκλέους Χρήστο.

Έγινε η απονομή των βραβείων του Παλαμικού Διαγωνίσματος,


με θέμα: Κωστής Παλαμάς – Κώστας Μόντης : Δύο κορυφαίοι Έλληνες ποιητές που μέσα από την ποίηση τους εκφράζουν την αγωνία τους για την ιστορική πορεία και το μέλλον του Ελληνισμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Φυσιολατρικού και Πνευματικού Ομίλου Πάφου Ανδρέα Σωτηριάδη .

Ο κ Σωτηριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Παλαμικού Διαγωνίσματος που ανακοινώθηκαν στα πλαίσια της Παλαμικής γιορτής το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε εξίσου στους Άντρια Δημητρίου του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας και στην ομαδική εργασία των μαθητών του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Δημητρίου Σαββίνα, Σωκράτους Ραφαέλλα, Κωνσταντίνου Θεράπων και

Χατζησοφοκλέους Χρήστο.

Το 2Ο Βραβείο στην ομαδική εργασία των μαθητών Πίτρου Χρίστο και Σκορδή Άρη, του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου ενώ 3ο Βραβείο δεν δόθηκε.

Εξάλλου , όπως ανέφερε , έπαινοι απονεμήθηκαν στους Παπαμεντζελοπούλου Ραφαέλα, του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, Σουγκάτσκι Δημήτρη, του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους και Μαυραγγελίδου Χριστίνα , του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’. Η εκδήλωση της Παλαμικής γιορτής που περιλάμβανε μεταξύ άλλων απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια από μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πάφου και χαιρετισμούς από τονΠρόεδρος του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου Αντρέα Σωτηριάδη, το Πρόεδρο του Τμήματος Νεοελληνικών και Βυζαντινών Σπουδών καθηγητή Παντελή Βουτουρή και Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη στέψη της προτομής του Κωστή Παλαμά από το Δήμαρχο Πάφου κ. Σάββα Βέργα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Σαμουήλ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Γιώργος Γεωργίου, αρκετοί εκπαιδευτικοί , φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών, μαθητές των Λυκείων της Πάφου και αρκετοί γονείς.

Αρέσει σε %d bloggers: