15 χιλιάδες ευρώ η ζημιά στο σκάφος « Ναστάζια» αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια

Αποκλείστηκε εκ πρώτης όψεως η κακόβουλη ενέργεια της πρόκλησης της πυρκαγιάς στο σκάφος « Ναστάζια» – 15 περίπου μέτρων – χθες το απόγευμα, ενώ αυτό ήταν ελλιμενισμένο στο λιμανάκι του Λατσιού σύμφωνα με εξετάσεις που έγιναν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και τεχνικό της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας, ωστόσο οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Οι εξετάσεις εκ πρώτης όψεως κατέδειξαν πως η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και συγκεκριμένα από τηλεόραση που ήταν stand by.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία , η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήση στις 17:57 . Αμέσως στην σκηνή έσπευσε αντλιοφόρο όχημα του πυροσβεστικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς καθώς και αξιωματικός υπηρεσίας με επιτελικό όχημα από την Πάφο.

Στο σκάφος που ανήκε στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Αλέκο Μιχαηλίδη και που πώλησε πριν αποβιώσει σε ζεύγος Βρετανών μονίμων κατοίκων Κύπρου προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές ύψους 15 χιλιάδων ευρώ και συγκεκριμένα καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εσωτερικού του .

Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική ξεκίνησε από την κουζίνα και επεκτάθηκε και στο χώρο του σαλονιού και στην τιμονιέρα του ενώ τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προτού αυτή επεκταθεί, και σε άλλα σκάφη που ήταν ελλιμενισμένα στο λιμανάκι του Λατσιού

Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν δύο αναπνευστικές συσκευές και δύο τυλιχτήρες νερού από ομάδα πυροσβεστών.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι ιδιοκτήτες του σκάφους από την Βρετανία και που διαμένουν μόνιμα στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς απουσίαζαν.

Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του σκάφους Βρετανός υπήκοος ενώ ασχολείται με εργασίες συντήρησης στο εξωτερικό του σκάφους του, έφυγε από τη σκηνή στις 17:45 προκειμένου να πάει να φέρει τη σύζυγο του και επέστρεψε γύρω στις 18:00.

Η πυρκαγιά ωστόσο έγινε αντιληπτή από πριν λίγα λεπτά και συγκεκριμένα απο ιδιοκτήτη παρακείμενου κέντρου ο οποίος άμεσα ειδοποίησε την Πυροσβεστική.