2 ζώα πεθαίνουν κάθε μήνα από δηλητηρίαση

2 ζώα πεθαίνουν κάθε μήνα από δηλητηρίαση

Από στατιστικά στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει το Κόμμα των Ζώων, προκύπτει ότι μόνο τους τελευταίους 18 μήνες πέθαναν από δηλητηρίαση 30 σκύλοι και γάτες. Δηλαδή μηνιαίως, 2 ζώα πεθαίνουν από δηλητηρίαση.

Ιδιαίτερη ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση σε περιοχές της Πάφου, όπου το φαινόμενο των δηλητηριάσεων εξακολουθεί να παρουσιάζεται σε έξαρση. Παρά τα επίσημα διαβήματα και την ενημέρωση που έγινε προς τις αστυνομικές αρχές, πριν ένα χρόνο, -υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Κόμματος Ζώων Κυριάκος Κυριάκου-, δεν υπήρξε καμία σχεδόν ένδειξη μείωσης του φαινομένου. Μόνο τον Απρίλιο – Μάιο 2015 υπήρξαν 15 θάνατοι ζώων και οι περιοχές με την μεγαλύτερη ένταση περιπτώσεων δηλητηρίασης ήταν η Πόλη Χρυσοχούς, το Αναβαργός, η Περιστερώνα και η Λυσός.


Επίσημη συνάντηση θα πραγματοποίηση αντιπροσωπεία του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κυριάκο Κυριάκου αύριο Τρίτη (19/7/) στις 10 το πρωί, με την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου. Θα εκφραστεί η απογοήτευση και αγανάκτηση του κόσμου (πολλοί συνειδητοποιημένοι για την ευημερία των ζώων ξένοι πολίτες ζουν σε περιοχές της Πάφου), αλλά θα τεθεί και πάλι επιτακτικά η ανάγκη λήψης αποτελεσματικών μέτρων για αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης αρνητικής κατάστασης.

Όπως επισημαίνει το Κόμμα για τα Ζώα, τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα , αφού κάποιοι ασυνείδητοι κυνηγοί, τοποθετούν μολυσμένα δολώματα στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν τις αλεπούδες. Όποια και εάν είναι τα κίνητρα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, δηλαδή τα κατοικίδια, η άγρια ζωή και ενδεχομένως οι άνθρωποι επηρεάζονται πολύ σοβαρά από αυτές τις εγκληματικές πράξεις. Οι οποίες σε τελική ανάλυση έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην άγρια πανίδα της χώρας μας. Το Κόμμα για τα Ζώα θέτει ενώπιον των αρχών και υπηρεσιών μια σειρά από θέματα που απαιτούν βελτιωμένο χειρισμό, όπως η παράνομη προμήθεια δηλητηρίων, η δυναμική ανταπόκρισης των τοπικών αστυνομικών σταθμών, η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και η προτεραιότητα που δίνεται στην αντιμετώπιση αυτών των εγκλημάτων.

Πηγή: Ρεπόρτερ

Αρέσει σε %d bloggers: