4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού από τον κυπρο-ρωσικό σύνδεσμο

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού από τον κυπρο-ρωσικό σύνδεσμο

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού διοργάνωσε σήμερα ο κυπρο-ρωσικός σύνδεσμος στο International School of Pafos.

Η Αρίστη Ανδριώτη, διευθύντρια του International School και μέλος του κυπρο-ρωσικού συνδέσμου Πάφου, αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ που έχει καταστεί θεσμός, όπως είπε, αφού διοργανώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια από την ημέρα της γενέσεως του συνδέσμου και στηρίζεται από πολλούς οργανισμούς.


Η κ. Ανδριώτη είπε ακόμη πως το Φεστιβάλ διοργανώνεται αρχές Μαΐου και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται με διάφορα εκπληκτικά έργα από παιδιά 4,5 χρόνων αλλά και από παιδιά γυμνασιακής και λυκειακής ηλικίας.

diethnes_festival_1

Στο επίκεντρο του φεστιβάλ, συνέχισε, επιλέγεται κάθε χρόνο ένα θέμα, με στόχο να μπορέσουν τα παιδιά να εκφραστούν. Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος έκφρασης, ανέφερε, από παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων.

Η κ. Ανδριώτη αναφέρθηκε και στους στενούς δεσμούς που δένει τους λαούς της Κύπρου και της Ρωσίας.

Η Πρόεδρος του κυπρο-ρωσικού συνδέσμου Αναστασία Γιαννή σε δηλώσεις της στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως το μήνυμα που στέλνει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού είναι ότι «μοιραζόμαστε αγάπη γιατί τώρα είναι πολύ σημαντική». Για τα παιδιά όλου του κόσμου αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό, είπε.

Το πρώτο φεστιβάλ, είπε η κ. Γιαννή, ήταν αφιερωμένο στη Ρωσία, το δεύτερο στην Κύπρο, το τρίτο στην μαγεία της ζωής και το φετινό τέταρτο φεστιβάλ στην αγάπη.

Παρούσα στο φεστιβάλ ήταν και η Ναταλία Ζήκοβα, Διευθύντρια του Πολιτιστικού Κέντρου στην Λάρνακα.

Η κ. Ζήκοβα ευχαρίστησε το κυπρο-ρωσικό σύνδεσμο και το International School για την προσπάθεια και ανέφερε πως η σημερινή της παρουσία στην Πάφο δηλώνει τη στήριξη της Λάρνακας προς την Πάφο.

Η διεθνής κοινότητα της Πάφου είναι δραστήρια, και η Πάφος είναι άξια για να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)

Αρέσει σε %d bloggers: