4 Παφίτες Developers στους 15 μεγαλύτερους Παγκύπρια

Καλπάζει η ανάπτυξη στην Κύπρο και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εργοληπτικές-κατασκευαστικές εταιρείες του τόπου, οι οποίες συνεχίζουν όλα αυτά τα χρόνια να εργάζονται σκληρά, με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό, προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Τα έργα των εταιρειών αυτών δεν στηρίζουν μόνο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά ταυτόχρονα έφεραν στο νησί μας νέους επενδυτές, καθιστώντας την Κύπρο έναν δημοφιλή, αλλά και αξιόπιστο προορισμό για επενδύσεις.


Πίσω από τις εταιρείες αυτές βρίσκονται άνθρωποι πετυχημένοι, που έχουν δουλέψει σκληρά προκειμένου να κτίσουν μια πορεία αντάξια των προσδοκιών τους. Βασικά συστατικά της επιτυχίας τους είναι η στρατηγική και η φιλοσοφία τους, οι πρακτικές που χρησιμοποιούν, αλλά και η αγάπη τους για καινοτομία και συνεχή πρόοδο. Τα άτομα αυτά αποτέλεσαν και αποτελούν ξεχωριστές παρουσίες του κυπριακού επιχειρείν, κάνοντάς μας, ουκ ολίγες φορές περήφανους.

Οι Επιχειρηματίες Ανάπτυξης Γης στην Κύπρο έχουν έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα, κάτι που αποτυπώνεται και στα στοιχεία που δημοσιεύει το Κτηματολόγιο, αλλά και στα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για πολιτογραφήσεις.

Το περιοδικό Capital Today παρουσιάζει τους 15 μεγαλύτερους Developers που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Σημειώνεται πως η σειρά της παρουσίασης είναι αλφαβητική.

ARISTO: ΠΛΗΘΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ

Η Aristo Developers, η οποία κατέχει σήμερα ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρείες ανάπτυξης γης και κατασκευών στην Κύπρο, ιδρύθηκε στις αρχές του 1980 από τον κύριο Θεόδωρο Αριστοδήμου, ο οποίος έκτοτε διατελεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος. Ο όμιλος εταιρειών της Aristo Developers διαθέτει γη προς ανάπτυξη σε όλη την Κύπρο, εμβαδού πέραν των 6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, στις πιο προνομιούχες περιοχές της χώρας, όπου σχεδιάζει και κατασκευάζει έργα μοναδικά, τα οποία και συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Απόδειξη της μέχρι σήμερα επιτυχημένης πορείας της εταιρείας αποτελεί πρώτιστα το πλήθος των πελατών διαφόρων εθνικοτήτων, που την εμπιστεύτηκαν και αριθμούν πάνω από 12.000 ικανοποιημένους πελάτες την τελευταία 20ετία. Η εμπιστοσύνη της πολυάριθμης πελατείας του οργανισμού στηρίζεται μεταξύ άλλων:

  • Στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και αισθητικής, για την οποία διακρίνονται τα έργα της.
  • Στις μοναδικές και ασύγκριτα πλεονεκτικές τοποθεσίες που επιλέγει για τις αναπτύξεις της.
  • Στην πολυετή εμπειρία της και τις σημαντικές διακρίσεις, τις οποίες έχει αποσπάσει από διεθνείς οργανισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Aristo Developers είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που διαπιστεύθηκε με πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001 στις κατασκευές ως κατασκευαστική εταιρεία Α’ Τάξης.
  • Στο δίκτυο των 1.500 και πέραν συνεργατών ανά το παγκόσμιο.
  • Στη δυναμική παρουσία της στις αγορές Ρωσίας, Κίνας, Αίγυπτου, Ελλάδας, Ηνωμένου Βασίλειου, Ντουμπάι και Κύπρου.

Με την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της, η Aristo Developers έχει αναπτύξει έργα ορόσημα για τα δεδομένα του τόπου μας περιλαμβανομένων:

α) Γηπέδων Golf διεθνών προδιαγραφών όπως το παγκόσμια αναγνωρισμένο Secret Valley Golf Club, ενταγμένο στην ευρύτερη ανάπτυξη της Venus Rock Golf Resort.

β) Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπως το International School Of Paphos.

γ) Θεματικών Πάρκων όπως το Aphrodite Waterpark στην Πάφο.

δ) Εμπορικών Κέντρων όπως το Kings Avenue Mall, το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εμπορικό κέντρο στην Κύπρο.

Ύψιστη προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ανάπτυξη έργων που ενσωματώνουν καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές σχεδιασμού και κατασκευής, τα οποία είναι απόλυτα συμβατά με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, προσφέροντας έτσι βέλτιστες στεγαστικές λύσεις στους πελάτες της.

Μέσα από την πορεία του ο οργανισμός έχει συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. Δείγμα αυτής της προσφοράς αποτελεί η εργοδότηση πέραν των 250 ατόμων ως γραφειακό προσωπικό του ομίλου.

Ουσιώδες συστατικό της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η Aristo Developers είναι αναμφίβολα και οι εξαιρετικές επιδόσεις που έχει πετύχει στον τομέα έκδοσης και διάθεσης τίτλων ιδιοκτησίας προς αγοραστές ακινήτων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία (2015 – 2017) η εταιρεία προχώρησε συνολικά στη μεταβίβαση πέραν των 1,500 ξεχωριστών τίτλων ιδιοκτησίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εμπιστεύθηκαν την Aristo Developers για την αγορά του ακινήτου τους, ενώ παράλληλα αυτήν τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει άλλους 1,250 τίτλους ιδιοκτησίας έτοιμους προς άμεση μεταβίβαση. Αριθμοί αξιοζήλευτοι που κατατάσσουν την εταιρεία αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.

Με μια επιτυχημένη πορεία πέραν των 37 χρόνων, περισσότερες από 265 αποπερατωμένες αναπτύξεις στο ενεργητικό της, η εταιρεία διαθέτει αυτήν τη στιγμή πάνω από 50 νέα έργα σε εξέλιξη, όπως το εντυπωσιακό Venus Rock Golf Resort – το μεγαλύτερo και μοναδικής ομορφιάς και σχεδιασμού, παραλιακό θέρετρο της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και άλλες αναπτύξεις σε προνομιούχες περιοχές της Κύπρου όπως οι μοναδικές επαύλεις Hill Crest Residences στις προνομιούχες περιοχές των Καλογήρων και Αγίου Αθανασίου στην Λεμεσό, το Pearl Park Residences στην καρδιά της Πάφου, αλλά και τις μοντέρνες επαύλεις Plage Residences στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Πάφου, οι οποίες προσφέρονται ιδιαίτερα για επενδυτικούς σκοπούς.

Σε συνέχεια της διεθνούς τιμητικής απονομής του τίτλου «Best Real Estate Developer 2016» από τον γνωστό οργανισμό «International Finance Magazine (IFM) Awards», αλλά και του βραβείου «Best Cyprus Property 2017» από τον οργανισμό «European Property Awards», η Aristo Developers διατηρεί μια αξιοζήλευτη και ηγετική πορεία στον τομέα ανάπτυξης γης στην Κύπρο. Προχωρώντας με νέα έργα και μεγαλεπήβολες αναπτύξεις, συνεχίζει την πρωτοπόρο της πορεία με γνώμονα τις ίδιες αρχές και αξίες, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε, εδραιώθηκε και συνεχίζει να εξελίσσεται με δυναμισμό.

ASKANIS GROUP: ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το ASKANIS Group ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα τη Λεμεσό. Πρόκειται για μια από τις πιο εξειδικευμένες εταιρείες στο είδος της, με γραφεία εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Έχει αναλάβει πάμπολλα πρότζεκτ, όπως την κατασκευή ξενοδοχείων 5 αστέρων στη Λεμεσό, κοινοτικών χώρων, δημοτικών έργων και άλλων εμπορικών κτηρίων. Το ASKANIS Group έχει φιλοσοφία την κατασκευή υψηλής ποιότητας έργων σε πανέμορφα τοπία, που αποτελούν ασφαλή επένδυση για τους αγοραστές. Όλα τα έργα ελέγχονται από μια ομάδα εξειδικευμένων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στους χώρους και τις λεπτομέρειες.

Στόχος της εταιρείας δεν είναι να προσφέρει στους πελάτες της μόνο ένα καλά κατασκευασμένο σπίτι, αλλά να τους παρέχει μέσα από αυτό και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτήν την περίοδο, η εταιρεία προσφέρει διαμερίσματα και επαύλεις στην παραλιακή της Λεμεσού.

CHR. ATHANASIOU: ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 150 ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

H Εταιρεία Chr. Athanasiou Constructions & Developments Ltd ιδρύθηκε το 1975 από τον κ. Χριστάκη Αθανασίου, έχοντας πάντοτε ως βασική αρχή την προσωπική επαφή με τον πελάτη, τη σωστή εξυπηρέτηση, την εξαιρετική αρχιτεκτονική και ποιότητα των κτηρίων που παραδίδει, καθώς και την ξεχωριστή αισθητική του σχεδιασμού.

Χρησιμοποιώντας πρώτης ποιότητας κατασκευαστικά υλικά σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα, η δουλειά που φέρει την υπογραφή της Chr. Athanasiou Constructions & Developments Ltd, δίνει εξίσου έμφαση στην ποιότητα, αλλά και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Οι πελάτες της έχουν το μοναδικό προνόμιο να κατοικούν σε επιλεγμένες τοποθεσίες της Λεμεσού, σε κατοικίες που ξεχωρίζουν για τον άψογο σχεδιασμό, την άνεση και την πολυτέλεια που προσφέρουν.

Μέχρι σήμερα, η Chr. Athanasiou Constructions & Developments Ltd έχει περήφανα οικοδομήσει περισσότερα από 150 συγκροτήματα ακινήτων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Chr. Athanasiou Constructions & Developments Ltd δημιούργησε στενές σχέσεις με ξεχωριστούς αγοραστές από τη δυτική και ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα τη Ρωσία και την Ουκρανία. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση και το ενδιαφέρον των αγοραστών αυτών, η εταιρεία διαθέτει γραφεία στη Μόσχα και στο Κίεβο.

CYFIELD: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕ ISO

Ο Όμιλος CYFIELD ιδρύθηκε στη Λευκωσία το 1990. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες εταιρείες του είδους της στην Κύπρο με έργα όπως βίλες, κατοικίες, γραφειακά συγκροτήματα, βιομηχανικά κτήρια και σχολεία. Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία αμέτρητα έργα και έχει αποκτήσει εμπειρία σε σχεδόν όλους τους τύπους των έργων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοδρόμων και γεφυρών, φραγμάτων, στα συστήματα αποχέτευσης και σε περιβαλλοντικά έργα.

Στον τομέα της κατασκευής υποδομών η Cyfield-Nemesis έχει διακριθεί με την κατηγορία «Α» πιστοποίηση τόσο για τεχνικά έργα, καθώς επίσης και για κατοικίες και εμπορικά έργα. Πρόσφατα η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών.

Σημειώνεται πως κάθε εταιρεία μέλος του Ομίλου είναι πιστοποιημένη με ISO και τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένο με CE. Η εταιρεία αυτήν την περίοδο κατασκευάζει το έργο «360», το οποίο θα αποτελέσει κτήριο-κόσμημα για τη Λευκωσία, καθώς θα αποτελεί το ψηλότερο κτήριο της πρωτεύουσας. Ο οικιστικός πύργος των 34 ορόφων ανεγείρεται στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, με στόχο να αναδείξει τη δημιουργικότητα, τον πολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής, όπως και την ενέργεια και επιχειρηματικότητα της πόλης. Με πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πρωτεύουσα από όλα τα διαμερίσματα, το κτήριο ύψους 135 μέτρων, με περίπου 90 διαμερίσματα, καταστήματα, 2 εστιατόρια (ένα στο ισόγειο κι ένα στην οροφή), πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι στον 10ο όροφο και υπηρεσίες ξενοδοχείου, θα δώσει για πρώτη φορά στην Κύπρο έναν νέο τρόπο ζωής στους ενοίκους του.

CYBARCO: ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Cybarco, μέλος του Ομίλου Λανίτη με 73 χρόνια παρουσίας στον τομέα ανάπτυξης γης, έχει καθιερωθεί ως ηγέτης στην αγορά πολυτελών ακινήτων.

Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση ποιοτικών έργων όπως το The Oval – το μεγαλεπήβολο εμπορικό κτήριο στη Λεμεσό, το Sea Gallery Villas, το Akamas Bay Villas, η Μαρίνα Λεμεσού – η πρώτη superyacht οικιστική μαρίνα του είδους της στην Κύπρο – και τώρα το Trilogy Limassol Seafront, το νέο έργο-ορόσημό της, που αποτελείται από τρεις εντυπωσιακούς παραθαλάσσιους πύργους στην καρδιά της Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης της πορείας, η Cybarco χαρακτηρίζεται από την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων που δημιουργεί και την επίτευξη ρεκόρ πωλήσεων των πολυτελών της αναπτύξεων σε προνομιακές τοποθεσίες, κατασκευασμένων με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Στόχος της Cybarco είναι να συνεχίσει να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους, για να φέρνει θετικές αλλαγές στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο, να δημιουργεί έργα που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τόπου και της οικονομίας.

DTA DEVELOPMENTS: ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Από το 2004, η DTA DEVELOPMENTS, η οποία έχει έδρα τη Λεμεσό, κατάφερε να εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο.

Μ’ ένα πετυχημένο ιστορικό στην ακίνητη περιουσία και την κατασκευαστική βιομηχανία του νησιού, η DTA διαθέτει εξειδικευμένα τμήματα που επικεντρώνονται σε βασικές πτυχές των απαιτήσεων των πελατών.

Εξειδικεύεται στην κατασκευή σπιτιών και άλλων κτηρίων πολυτελείας, που απευθύνονται σε απαιτητικούς αγοραστές, αλλά και στην ανακαίνιση ακινήτων.

Η DTA Constructions επιμελήθηκε την κατασκευή του εντυπωσιακού οικιστικού έργου iHome. Το οικοδόμημα αποτελείται από δύο πύργους, ύψους 87 μέτρων (Tower A) και 75 μέτρων (Tower B) και βρίσκεται πολύ κοντά στον παραλιακό δρόμο, απέναντι από την Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και πίσω από το κτήριο Limassol Pearl, στη Λεμεσό. Το Tower A αποτελείται από 11 ορόφους, ενώ το Tower B από 8 ορόφους. Οι εργασίες κατασκευής του κτηρίου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2018.

GIOVANI GROUP: ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Το Giovani Group με αφοσίωση στην ποιότητα και με προσέγγιση στην καινοτομία, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, δραστηριοποιείται στην αγορά ακίνητης περιουσίας σε ολόκληρη την Κύπρο. Ιδρύθηκε το 1986 στην επαρχία Αμμοχώστου και με τον ίδιο ζήλο όλα αυτά τα χρόνια παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του.

Στόχος του είναι να συνεχίσει να προσφέρει έργα καινοτομίας, έξυπνα σπίτια και σύγχρονους εργασιακούς χώρους. Σταθμό στην πορεία της εταιρείας αποτελεί το έργο Sun City, το οποίο βρίσκεται υπό ανέγερση. Ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του και το πρώτο που αποτελεί μεικτή ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας με οικιστικές κατοικίες και διαμερίσματα. Το έργο θα ανεγερθεί στην παραλία της Αγίας Θέκλης λίγα μόνο μέτρα μακριά από την Μαρίνα Αγίας Νάπας. Αναμένεται να φιλοξενήσει πολυτελέστατο πεντάστερο ξενοδοχείο πέραν των 200 δωματίων, ενώ στο ίδιο γήπεδο θα ανεγερθούν 55 οικιστικές μονάδες, ορισμένες από τις οποίες θα αποτελούν παραθεριστικές οικίες περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο είναι σημαντικό, επίσης, και για τον Δήμο Σωτήρας, ο οποίος αποκτά την πρώτη του ξενοδοχειακή μονάδα, κάτι που θα αποφέρει αρκετά έσοδα στην κοινότητα και υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει πέραν των 150 μόνιμων θέσεων εργασίας κατά τη λειτουργία του. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στην επένδυση συμμετέχουν κεφάλαια κινεζικών συμφερόντων και όπως έχει δηλώσει αντιπρόσωπος της εταιρείας είναι η πρώτη επένδυση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.

KORANTINA HOMES: ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η Korantina Homes με έδρα την Πάφο ιδρύθηκε το 1980 και δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης, τουριστικών υπηρεσιών και εστίασης, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη πολυτελών οικιστικών έργων. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία εργοδοτεί περισσότερα από 150 άτομα, είναι ο Γιώργος Ιωάννου.

Η μεγάλη εμπειρία της στον χώρο, σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας κατασκευές και υπηρεσίες που προσφέρονται, έχουν καταστήσει την Korantina Homes ως μία από τις πλέον αναγνωρισμένες επιχειρήσεις στην κατασκευή πολυτελών επαύλεων και μεγάλων οικιστικών έργων σε μοναδικές τοποθεσίες.

Η προσέλκυση αγοραστών και επενδυτών από όλες τις γωνιές του πλανήτη αποτελούν αδιάσειστη ψήφο εμπιστοσύνης στην Korantina Homes, η οποία συνεχίζει την οργανική της ανάπτυξη, ενισχύοντας την κυπριακή οικονομία και με πλούσια δράση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής διακυβέρνησης.

Ναυαρχίδα της εταιρείας αποτελεί το πολυτελές θέρετρο Cap St Georges, το οποίο συνδυάζει την προσφορά υπηρεσιών 5 αστέρων, με την αστείρευτη ομορφιά που προσφέρει η περιοχή του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια.

LEPTOS: ΗΓΕΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΗΣ

Ο όμιλος «Λεπτός» είναι ηγετικός όμιλος στην ανάπτυξη γης στην Κύπρο. Η φιλοσοφία του Μιχαλάκη Λεπτού, ιδρυτή του ομίλου και εκτελεστικού Προέδρου, είναι να πρωτοπορεί, δημιουργώντας έργα υψηλής ποιότητας και αισθητικής που το κάθε ένα έχει «τη δική του καρδιά» με «σεβασμό στο περιβάλλον».

Τα θεμέλια του ομίλου «Λεπτός» μπήκαν τη δεκαετία του 1960 στην Κερύνεια. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, ο Μιχαλάκης Λεπτός δραστηριοποιήθηκε στη Μέση Ανατολή με μεγάλα έργα οικιστικής ανάπτυξης.

Το επόμενο βήμα ήταν ο όμιλος «Λεπτός» να βάλει την Πάφο στο κέντρο της ανάπτυξης γης. Πέρα από το πέντε αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Coral Beach Hotel & Resort και το Thalassa Boutique Hotel & Spa, καθώς και άλλων ξενοδοχείων, ο όμιλος Λεπτός επικεντρώθηκε στην κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, οικιστικών μονάδων, καθώς επίσης και εμπορικών συγκροτημάτων.

Παράδειγμα πρωτοποριακής κατασκευαστικής αντίληψης, είναι το πολυβραβευμένο έργο «Καμάρες» στην Πάφο. Η ολοκλήρωσή του έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα οικιστικά – παραθεριστικά έργα στην Κύπρο με πάνω από 1000 επαύλεις.

Στρατηγική επιλογή ανάπτυξης αποτελούν τα Μεγάλα Έργα. Το πρώτο και πιο φιλόδοξο ονομάζεται «Neapolis», καταλαμβάνει έκταση 111 εκταρίων και δημιουργεί μια νέα πολιτεία μέσα στην πόλη της Πάφου. Προσφέροντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, αποτελεί τη μεγαλύτερη κατασκευαστική πρόκληση στον χώρο της Μεσογείου. Το επόμενο Μεγάλο Έργο ονομάζεται «Costa Nopia» και αφορά στην αξιοποίηση 65 παραθαλάσσιων εκταρίων στον κόλπο του Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης. Ο όμιλος επεκτείνεται δυναμικά στην Ελλάδα με συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών και ξενοδοχειακών μονάδων.

Η ηγετική θέση του ομίλου στηρίζεται στο όραμα του ιδρυτή του, στο μεράκι και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων του, στο διεθνές δίκτυο πωλήσεων, στα μεγάλα αποθέματα γης και στην ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης. Ταυτόχρονα, διαχρονική αρχή του ομίλου είναι πως η επιχειρηματική δημιουργία είναι στενά συνδεδεμένη με τη διαρκή κοινωνική προσφορά. Η κυριότερη, όμως, δύναμη του ομίλου «Λεπτός» είναι ο συνεχής επαναπροσδιορισμός του όρου «ανάπτυξη γης» με σεβασμό στο περιβάλλον.

MARINA AYIAS NAPAS: ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΕΠΑΥΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ

Το έργο Αγία Νάπα Μαρίνα βρίσκεται στη νοτιονατολική ακτή της Κύπρου. Με την ολοκλήρωση του έργου η μαρίνα θα προσφέρει πολυτελείς κατοικίες, λιμενικές υποδομές παγκόσμιας κλάσης, ποικιλία εμπορικών καταστημάτων, εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές στην προκυμαία, όπως επίσης νυχτερινή ζωή και ψυχαγωγικές εμπειρίες.

Η μοναδική τοποθεσία της Μαρίνας, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά, τις εκπληκτικές παραλίες και τη μοναδική θέα της Αγίας Νάπας αναμένεται να δελεάσουν ιδιοκτήτες σκαφών, επισκέπτες και κατοίκους, οι οποίοι αποζητούν έναν τρόπο ζωής που χαρακτηρίζεται από κομψότητα και καλαισθησία.

Η συνεχής παροχή ασφάλειας για κατοικίες και σκάφη επιτρέπει την ιδιωτικότητα, καθιστώντας τη Μαρίνα Αγίας Νάπας τον ιδανικό ελλιμενιστικό, κοινωνικό και οικιστικό προορισμό, ο οποίος προσφέρει τα πάντα που κάποιος χρειάζεται, για να χαλαρώσει και να απολαύσει τον μεσογειακό τρόπο ζωής.

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρονήσου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προνοεί την κατασκευή 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 29 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

NICE DAY: ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Nice Day Developments ιδρύθηκε το 1995 από τον Δάκη Ιωάννου και τον Χρίστο Ιωάννου, με όραμα τη δημιουργία κτηρίων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, που να ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και να συμβάλλουν στον διάλογο που αφορά στην αρχιτεκτονική και στον ρόλο της στη σύγχρονη ζωή. Από την ίδρυσή της, η Nice Day επέλεξε να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο στη συζήτηση για τη συμβολή της αρχιτεκτονικής στην ποιότητα ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του ως μέλους της κοινωνίας, με προτάσεις που να διαφοροποιούνται από τη συνήθη πρακτική των εταιρειών ανάπτυξης γης, και να εμπλακεί ενεργά στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο παρέχει σε ντόπιους και ξένους αρχιτέκτονες — μέσω απευθείας ανάθεσης ή κλειστών διαγωνισμών — την ευκαιρία να υλοποιήσουν έργα που να συμβάλλουν θετικά στον σχεδιασμό του αστικού μας περιβάλλοντος και να συμμετάσχουν στον διάλογο για το παρόν και το μέλλον της αρχιτεκτονικής.

Μέχρι σήμερα, η Nice Day Developments έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 60 έργα, ανάμεσά τους το Prince, το οποίο τιμήθηκε το 1998 με το Κρατικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής, το Nice Day Tower, που είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Σύγχρονη Αρχιτεκτονική Mies van der Rohe, και το παραλιακό συγκρότημα Τhe Elysian Gardens, που τιμήθηκε το 2009 με το Διεθνές Βραβείο CNBC ως η καλύτερη ανάπτυξη στην Κύπρο και την Ευρώπη. Πιστή στον στόχο της για έργα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, η Nice Day έχει πρόσφατα ολοκληρώσει το White Walls, στο κέντρο της Λευκωσίας, σχεδιασμένο από τον Jean Nouvel. Το White Walls έχει βραβευτεί ως το καλύτερο ψηλό κτήριο της Ευρώπης για το 2016 από το Συμβούλιο για τα Ψηλά Κτήρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH).

Οι πιο πάνω διακρίσεις είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των υψηλών στόχων που έχει θέσει η Nice Day και λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη για τα μελλοντικά της σχέδια. Η Nice Day θεωρεί σημαντικό οι αρχιτεκτονικές της προτάσεις να συνδιαλέγονται με τις ιστορικές, κοινωνικές, πολιτικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές δυνάμεις που διαμορφώνουν το δομημένο περιβάλλον. Γι’ αυτό και προτείνει ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο συμβάλλει σε μια υψηλή ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα προσθέτει στον διάλογο για το μέλλον της αρχιτεκτονικής.

PAFILIA: ΜΕ 36 ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΙΑ

Με έτος ίδρυσης το 1977 και έδρα την Πάφο, η Pafilia υπό την ιδιοκτησία και διεύθυνση του κ. Ηλία Ηλιάδη και της οικογένειάς του, έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες οικιστικής ανάπτυξης στην Κύπρο. Η εταιρεία έχει τιμηθεί με περισσότερα από 36 διεθνή βραβεία και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από πρωτοποριακές αναπτύξεις σε Πάφο και Λεμεσό, με το ONE και το Minthis, δύο εμβληματικά και πρωτοποριακά στο είδους τους έργα, να ξεχωρίζουν.

Οι μοναδικές αναπτύξεις της εταιρείας είναι προϊόν εγχώριων και διεθνών συνεργασιών με κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα. Η Pafilia είναι η πρώτη κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης γης που σύναψε συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένα αρχιτεκτονικά γραφεία, αξιοποιώντας παράλληλα εξειδικευμένους επαγγελματίες της τοπικής αγοράς.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζει την παροχή κορυφαίων επαγγελματικών υπηρεσιών σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης των έργων της – από τον σχεδιασμό μέχρι τις τελικές πινελιές κατά την ολοκλήρωση του έργου.

Με την πρωτοποριακή και τολμηρή της προσέγγιση, το όνομα της Pafilia έχει καταστεί συνώνυμο της καινοτομίας, της κορυφαίας ποιότητας και της εξαιρετικής εξυπηρέτησης. Βασισμένη στη δυναμική της ομάδα, τις οικογενειακές αξίες και την πελατοκεντρική της προσέγγιση, η εταιρεία ηγείται του τομέα των ακινήτων και εργάζεται συνεχώς για την υλοποίηση του οράματός της να εδραιωθεί ως η μεγαλύτερη εταιρεία αναπτύξεως γης στην Ανατολική Μεσόγειο.

PRIME PROPERTY GROUP: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Η PRIME PROPERTY GROUP δραστηριοποιείται σε όλες τις πόλεις του νησιού και προσφέρει ολοκληρωμένη εμπειρία σε αγοραστές και επενδυτές στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο.

Ιδρύθηκε το 2003 και χάρη στις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει σε χιλιάδες πελάτες, τόσο ξένους όσο και ντόπιους, η εταιρεία έχει κερδίσει μεγάλη φήμη, κυρίως λόγω της ποιότητας, της αξιοπιστίας και του υψηλού επιπέδου της. Όραμα της PRIME PROPERTY GROUP είναι να δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, αλλά και μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους πελάτες της.

Το νέο αναπτυξιακό έργο της εταιρείας ονομάζεται Marco Polo και βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Τύχωνα στη Λεμεσό. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο πύργους 25 και 16 ορόφων, 96 διαμερίσματα και καταστήματα. Ο 25ώροφος πύργος θα έχει ύψος 109,5 μ. και σε αυτόν θα χωροθετούνται ισόγειο, μεσοπάτωμα και 22 όροφοι οικιστικής χρήσης, γυμναστήριο και αποδυτήρια στο επίπεδο Podium, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στον 13ο όροφο, υπόγειος χώρος στάθμευσης, πισίνα στην οροφή του πύργου για ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του ρετιρέ.

Ο 16ώροφος πύργος θα έχει ύψος 73,5 μ. και σε αυτόν θα χωροθετούνται ισόγειο, μεσοπάτωμα και 12 όροφοι οικιστικής χρήσης, γυμναστήριο και αποδυτήρια στο επίπεδο Podium, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στον 5ο όροφο, πισίνα στην οροφή του πύργου για ιδιωτική χρήση από τους ενοίκους του ρετιρέ και υπόγειος χώρος στάθμευσης.

P. LIVADIOTIS: ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

O ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΝΙΚΚΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ με έδρα την πόλη και επαρχία της Λάρνακας ιδρύθηκε το 1972 από τον Πανίκκο Λειβαδιώτη. Στα 46 χρόνια μακρόχρονης πορείας του έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό του μια πλειάδα οικιστικών, εμπορικών, γραφειακών και τουριστικών ακινήτων σε προνομιούχες περιοχές της Λάρνακας.

Ο Όμιλος, με τον ερχομό των δύο παιδιών του Πανίκκου Λειβαδιώτη, Πάρη Λειβαδιώτη και Ρίας Λειβαδιώτου, μετά το πέρας των σπουδών τους, συνεχίζει τις δραστηριότητές του με ισχυρή και αποτελεσματική οργανωτική δομή. Γνωστός πλέον ο Όμιλος για τα 100 και πλέον συγκροτήματα με την ταυτότητα «RIA COUR» συνεχίζει σήμερα με έξι οικιστικά έργα στις καλύτερες οικιστικές περιοχές της Λάρνακας, ενώ σύντομα ξεκινά ακόμη πέντε έργα.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες και φάρο την πολύχρονη πείρα του, ο Όμιλος επιδιώκει να καλύψει το σύνολο των αναγκών των πελατών του, με βασικούς άξονες την ποιότητα, συνέπεια, σιγουριά, αξιοπιστία και επαγγελματισμό.

QUALITY GROUP: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

H Quality Group με έδρα τη Λάρνακα, ιδρύθηκε το 1991 και έκτοτε καθιερώθηκε ανάμεσα στους πρωτοπόρους στον κλάδο ανάπτυξης γης και επενδύσεων. Ο πλουραλισμός των προϊόντων και υπηρεσιών της Quality Group, αλλά και η ικανότητα να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να διοικεί έργα υψηλών προδιαγραφών, βασίζεται στους θεμελιώδεις πυλώνες Ανάπτυξης Γης, Φιλοξενίας και Τουρισμού, Εκπαίδευσης, Ιατρικής περίθαλψης, real estate κ.ά.

Ο Όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσει το διεθνές δίκτυο συνεργατών του, ενώ διατηρεί γραφεία στην Κίνα, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Νότιο Αφρική. Κάποιες από τις τελευταίες αναπτύξεις σημαντικών έργων που ανακοίνωσε η Quality Property Developments είναι το QN ΚΙΤΙΟΝ, το νέο 23ώροφο κτήριο-ορόσημο της Λάρνακας, τα εμπορικά towers «The Q», (του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη προχωρήσει) το «Q²», το «Q3», καθώς και το οικιστικής ανάπτυξης «Q4», ενώ υπό μελέτη είναι και το πρώτο «Best Western» στο κέντρο της Λάρνακας.

Παράλληλα, η Quality Hospitality Group εγκαινιάζει τους επόμενους μήνες το πρώτο πέντε αστέρων business Hotel της διεθνούς αλυσίδας ξενοδοχείων Radisson Blu. Στον ίδιο χώρο αναπτύσσεται και το QBLu Plaza, όπου θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στη Λάρνακα μοναδικά και πολυτελή concepts εστιατορίων και καφέ, εμπορικών καταστημάτων και boutiques, κοσμηματοπωλείων, spa, καθώς και ιατρικό κέντρο αισθητικής και ευεξίας.

Πηγή: Capital Today