50 νέες αιτήσεις καλείται να εξετάσει η επιτροπή Κοινωνικής μέριμνας

50 νέες αιτήσεις καλείται να εξετάσει η επιτροπή Κοινωνικής μέριμνας

Άλλες 50 αιτήσεις καλείται να εξετάσει η επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου


πέραν των 400 οικογενειών που εξυπηρετούνται σε τακτική βάση από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Ζαβρού.

Οι νέες αυτές περιπτώσεις , είπε η κ Ζαβρού ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εποχικότητα στην τουριστική βιομηχανία επισημαίνοντας ότι η τοπική αρχή εξετάζει όλες τις περιπτώσεις με την δέουσα προσοχή.

Η κ Ζαβρού δήλωσε παράλληλα πως από την 1η Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας στο δρόμο, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου και των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος είπε, εργοδοτείται ένα άτομο που προσεγγίζει άτομα και ομάδες που έχουν επηρεαστεί από την κρίση ή αντιμετωπίζουν άλλα διάφορα προβλήματα

Στόχος κατέληξε , είναι η επανένταξη των ομάδων και ατόμων αυτών στην κοινωνία , αλλά και η σωστή τους καθοδήγηση ώστε να αποκτήσουν ξανά τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αλλά και να βοηθηθούν να εξεύρουν εργασία.

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου και πρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών Αλληλεγγύη Γιώργος Σοφοκλέους, ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως πέρα από τις 50 νέες αιτήσεις που εξετάζει η επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου , άλλες 200 νέες αιτήσεις καλείται να εξετάσει η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη.

Η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη, που πρόκειται για μια καθαρά εθελοντική οργάνωση, είπε ο κ Σοφοκλέους, αυτή την στιγμή στηρίζει 750 οικογένειες στην Επαρχία Πάφου.

Καλούμε είπε τους εθελοντές της Επαρχίας να στηρίξουν την προσπάθειας μας , ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων , που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Απηύθυνε τέλος έκκληση προς τους δημότες να στηρίξουν με την παρουσία τους, και τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη.

ΚΥΠΕ/ΚΠ

Αρέσει σε %d bloggers: