6.411 στελέχη του ΔΗΚΟ Πάφου έχουν δικαίωμα ψήφου για τη β φάση της εκλογικής διαδικασίας για ανανέωση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος

6.411 στελέχη του ΔΗΚΟ Πάφου έχουν δικαίωμα ψήφου για τη β φάση της εκλογικής διαδικασίας για ανανέωση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος

Διεξάγεται αύριο η δεύτερη φάση της εκλογικής διαδικασίας για ανανέωση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος.


Στην Πάφο η διαδικασία θα γίνει στο κέντρο Μέλανος στη Χλώρακα στο πλαίσιο της οποίας δικαίωμα ψήφου έχουν 6.411 στελέχη του ΔΗΚΟ. Οι εκλογές αρχίζουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 18:00 το απόγευμα

Για το εκτελεστικό γραφείο  τα στελέχη καλούνται να επιλέξουν από ένα μέχρι δεκαπέντε υποψηφίους και το ίδιο για την κεντρική επιτροπή. Ενώ για τα μέλη της Επαρχιακής επιτροπής από ένα μέχρι 26.

Για την θέση του αναπληρωτή προέδρου, του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα και του οργανωτικού γραμμάτεα τα στελέχη δικαιούνται μόνο μια ψήφο

 Για τις 26 θέσεις της επαρχιακής επιτροπής έχουν υποβάλλει υποψηφιότητα 43 στελέχη του ΔΗΚΟ Πάφου, ενώ 52 στελέχη του ΔΗΚΟ Πάφου διεκδικούν τις 16 θέσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, που αναλογούν στην εκλογική περιφέρεια Πάφου.

Ανάμεσα στους 16 περιλαμβάνονται και δύο εκτοπισμένοι από την Λευκωσία και την Αμμόχωστο που διαμένουν στην Πάφο, ενώ με ποσόστωση θα εκλεγούν τουλάχιστον δύο από τις τέσσερις γυναίκες που διεκδικούν στην Πάφο.

Για το ανώτατο όργανο του ΔΗΚΟ, το 15μελες εκτελεστικό γραφείο , 6 Παφίτες περιλαμβάνονται ανάμεσα στους 53 συνολικά υποψήφιους.

Οι έξι Παφίτες είναι η Μαρία Ζαβρού , ο Πανίκος Χαραλάμπους, ο Χρύσανθος Σαββίδης, ο Πανίκος Κουρίδης, ο Εύρος Λοιζίδης και ο Πάμπος Πιττοκοπίτης.

Εξάλλου την  θέση του αντιπροέδρου διεκδικούν ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην Υπουργός Χρίστος Πατσαλίδης

O βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Πάφου Αντώνης Αντωνίου επανεκλέγεται άνευ ανθυποψηφίου στην θέση του προέδρου της επαρχιακής επιτροπής του κόμματός του για άλλη μια θητεία.

Όπως ανακοινώθηκε δεν έχει υποβληθεί άλλη υποψηφιότητα εκτός από την δική του, για την θέση του προέδρου της Επαρχιακής επιτροπής.

Αρέσει σε %d bloggers: