Η άποψη μου

Η άποψη μου

Ήταν δυστυχώς για άλλη μια φορά μια ακόμα μη παραγωγική και πολύ κουραστική συνεδρία που κράτησε τέσσερεις ώρες.


Αποτέλεσμα τούτου, οι μισοί σχεδόν συνάδελφοι αποχώρησαν στα μέσα σχεδόν της συνεδρίας χωρίς να έχουν ενημερωθεί για σημαντικά θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος επέτρεψε να συζητηθεί θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και κακώς επέτρεψε σε συνάδελφο να θέσει θέμα συζήτησης για το οποίο υπήρξε απόφαση δημοτικού συμβουλίου στη προηγούμενη τακτική συνεδρία.

Εν μέσω αντεκλίσεων μεταξύ συναδέλφων για το συγκεκριμένο θέμα που αφορούσε την πληρωμή των €125.000,00 στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου, είχαν χαθεί σαράντα περίπου λεπτά πολύτιμου χρόνου.

Η δέσμευση του ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ ως εγγυητής της οφειλής της Α.Ε.Π. προς το τραπεζικό ίδρυμα ήταν απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου και ως εγγύηση αποτελούσαν μέρος των καταθέσεων του Δήμου Πάφου. Άρα, σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε θέμα αθέτησης της υπογραφής μας και απορώ γιατί να γίνει όλη αυτή η ανούσια συζήτηση και γιατί θα έπρεπε να γινόταν ψηφοφορία.

Θέλω εδώ να τονίσω ότι απείχα από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας και γιατί ο Δήμαρχος για μια ακόμα φορά απέτυχε να καθοδηγήσει τη Συνεδρία μέσα από τις σωστές διαδικασίες για ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση.

Θέματα που έπρεπε να συζητηθούν και ήταν στην ημερήσια διάταξη έχουν μετατεθεί για την επόμενη τακτική Συνεδρία και ποιος γνωρίζει εάν και πότε θα συζητηθούν.

Το θέμα σύστασης και λειτουργίας επιτροπής Δημοτών που ενέγραψε ο Συνάδελφος Λάζαρος Ομήρου με επιστολή του ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2013 έχει μετατεθεί για συζήτηση σε τέσσερεις διαδοχικές συνεδρίες του σώματος.

 

Το θέμα ΄΄περιττώματα σκύλων σε δημόσια πεζοδρόμια της πόλης΄΄ που είχα ο ίδιος εγγράψει με επιστολή μου στο Δήμαρχο από τις 28 Μαιου 2013 δεν έχει ακόμα συζητηθεί αφού μετατίθεται για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρία του Σώματος.

Για σημαντικά θέματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη και αφορούσαν έρευνες από Ερευνώντες Λειτουργούς που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται υπο εξέλιξη καθώς και για άλλα πειθαρχικής φύσεως παραπτώματα δεν τύχαμε ενημέρωσης.

Ούτε μπορέσαμε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σε σχέση με την εξιχνίαση των υποθέσεων παραβίασης μηχανών έκδοσης εισητηρίων για στάθμευση κατά το διάστημα Αύγουστος-Δεκέμβριος 2013.

Το θέμα ΄΄Απώλεια από τον Δήμο σημαντικών εσόδων από τη μή έκδοση αδειών οικοδομής΄΄ το είχα εγγράψει με επιστολή μου στο κύριο Δήμαρχο από τις 20 Αυγούστου 2013 και παρ’όλο που το είχα επανειλημένα θείξει και στη προηγούμενη μου θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, συζητήθηκε μόνο μετά τη σαφή μου προειδοποίηση οτι θα το θέσω στη Γενική ελέγκτρια του κράτους εαν δεν υπάρξει ενημέρωση για την έρευνα που ζήτησα να γίνει. Αυτό είναι που ανάγκασε τον Δήμαρχο να ζητήσει από τον εσωτερικό ελεγκτή να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνας του.

Επιβεβαιώθηκα πλήρως για τις καταγγελίες μου που αφορούσαν υποστατικά τα οποία λειτουργούν χωρίς να πληρώσουν τα δικαιώματα της άδειας οικοδομής, τη στιγμή μάλιστα που είναι συνδεδεμένα με νερό και ρεύμα. Πολλές από τις άδειες αυτές έχουν εγκριθεί πρίν από πέντε έως έξι χρόνια και παρέμειναν στα ράφια του τεχνικού τμήματος με αποτέλεσμα ο Δήμος να απωλέσει σημαντικά έσοδα που ξεπερνούν τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η έρευνα από τον εσωτερικό ελεγκτή του Δήμου Πάφου, ενώ παράλληλα να ειδοποιηθούν γραπτώς οι αιτητές των αδειών οικοδομής για να πληρώσουν σε τακτό χρονικό διάστημα τα δικαιώματα της άδειας.

Δυστυχώς δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω συγκεκριμένη εισήγηση για μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων.

Θα συνεχίσω τις προσπάθειες μου και θα επιμένω μέχρι να πληρωθούν στο Δήμο Πάφου όλα τα δικαιώματ από τις εκδοθείσες άδειες οικοδομής.

Ελπίζω τέλος, οι Συνεδρίες του Δημοτικού Συμβουλίου να καταστούν παραγωγικές και αυτό θα γίνει εάν ακολουθηθούν οι γραπτές μου εισηγήσεις προς τον Δήμαρχο και όπως έχουν συζητηθεί στη συνάντηση με τους επικεφαλής των Δημοτικών ομάδων.

 

 

ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ