Νέα προσπάθεια για την Μαρίνα της Πάφου
Ξανά από την αρχή για ένα από τα πλέον ταλαιπωρημένα έργα υποδομής που αναμένεται να γίνουν στην Κύπρο. Η μαρίνα της Πάφου βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο καθώς, όπως ενημέρωσε χθες ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, ολοκληρώθηκε η μελέτη από τους εμπειρογνώμονες και αυτή διαβιβάστηκε στο Υφυπουργείο Τουρισμού και στα άλλα αρμόδια τμήματα του Κράτους.
Μιλώντας στην Brief ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες για δημιουργία του συγκεκριμένου έργου ξεκίνησαν πίσω στο 1990 και δυστυχώς ακόμη δεν έχει προχωρήσει. Ουσιαστικά με την εξέλιξη αυτή, είναι λες και ξεκινάμε από την αρχή, ανέφερε ενδεικτικά ο κ. Δημητριάδης.
Από πλευράς του, το Υφυπουργείο Τουρισμού μας ενημέρωσε ότι με την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης θα ακολουθήσει η αξιολόγηση από το Υφυπουργείο και αμέσως μετά η υποβολή σχετικής πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Αναλυτικότερα, χθες, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης κάλεσε την κυβέρνηση όπως προχωρήσει τάχιστα σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή της Μαρίνας ή του κέντρου κρουαζιερόπλοιων, νοουμένου ότι είναι συνδυαστικά και τα δύο οικονομικά βιώσιμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, οι εμπειρογνώμονες έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την κατασκευή της μαρίνας και του κέντρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο στα Πότιμα και η σχετική μελέτη έχει υποβληθεί στο Υφυπουργείο Τουρισμού και στα άλλα αρμόδια τμήματα του Κράτους.
Η μαρίνα της Πάφου όπως είχε σχεδιαστεί, αναμένεται να είναι δυναμικότητας 1.000 σκαφών περίπου και θα περιλαμβάνει πέραν των 42.000 τ.μ. οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.
Μιλώντας στην Brief ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως ενώ στην Πάφο ξεκινήσαμε πρώτοι τις μελέτες για δημιουργία μαρίνας πίσω στο 1990, σήμερα βρισκόμαστε τελευταίοι αφού καμιά προσπάθεια για δημιουργία μαρίνας δεν ευοδώθηκε μέχρι σήμερα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες παράλιες πόλεις στις οποίες ολοκληρώθηκαν ή τροχιοδρομούνται μαρίνες.
Μετά την ολοκλήρωσης της μελέτης από τον εμπειρογνώμονα, πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης, αναμένουμε από το Κράτος ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή και της λειτουργίας της μαρίνας ή και του κέντρου προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων ταυτόχρονα. Θα πρέπει όπως είπε να προκηρυχθούν νέοι όροι προσφοράς, καθώς η προηγούμενη προσφορά έχει ακυρωθεί. Ουσιαστικά ξεκινάμε και πάλι από την αρχή, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.
Από πλευράς του, το Υφυπουργείο Τουρισμού, όπως έχει προαναφερθεί, σημειώνει στο παρόν στάδιο ότι με την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης θα ακολουθήσει η αξιολόγηση από το Υφυπουργείο και αμέσως μετά η υποβολή σχετικής πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Πηγή: Brief.com.cy