Ryanair: 7 νέοι προορισμοί από το αεροδρόμιο Πάφου

Ryanair: 7 νέοι προορισμοί από το αεροδρόμιο Πάφου

Η Ryanair ανακοίνωσε σήμερα, στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου, το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2018 από και προς το αεροδρόμιο Πάφου, με ένα επιπλέον αεροσκάφος στη βάση (επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων) και εφτά νέα δρομολόγια προς Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μπρατισλάβα, Ρίγα, Σόφια και Ταλίν.

Όπως αναφέρθηκε μέσω του ενισχυμένου καλοκαιρινού προγράμματος για το 2018 η Ryanair θα συμβάλει στη διακίνηση 800,000 επιβατών ετησίως από και προς το αεροδρόμιο της Πάφου το επόμενο έτος.


Πιο συγκεκριμένα το καλοκαιρινό πρόγραμμα Πάφου για το 2018 θα προσφέρει με τρία αεροσκάφη στη βάση (επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων), δρομολόγια προς Βουδαπέστη (τρία εβδομαδιαία), Βουκουρέστι (τρία εβδομαδιαία), Δουβλίνο (δυο  εβδομαδιαία), Μπρατισλάβα (δυο εβδομαδιαία), Ρίγα (δυο εβδομαδιαία), Σόφια (τρια εβδομαδιαία) και Ταλίν (δυο εβδομαδιαία) .

Συνολικά δηλαδή θα λειτουργούν 15 δρομολόγια (8 ήδη υπάρχουν) προς 14 χώρες μεταφέροντας 800.000 επιβάτες ετησίως.

Όπως αναφέρθηκε, οι Κύπριοι πελάτες και οι επισκέπτες της Κύπρου μπορούν να κάνουν από τώρα κρατήσεις για ταξίδια ως τον Οκτώβριο του 2018 και να επωφεληθούν από τις τελευταίες καινοτομίες του προγράμματος ” Always Getting Better” το οποίο συμπεριλαμβάνει “μειωμένες χρεώσεις παραδοτέων αποσκευών- χρήση των 25 ευρώ για αποσκευή 20 κιλών, 20 long haul δρομολόγια της Air Europa από Μαδρίτη μέσω του Ryain air.com συνδεόμενες πτήσεις μέσω του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο της Ρώμης και του Μιλάνο Μπέργκαμο, νέα συνεργασία με το δίκτυο φοιτητών Erasmus, προσφέροντας νέο εξατομικευμένο portal  κρατήσεων και ειδικές προσφορές και Alexa voice recognition για αναζήτηση πτήσεων, ξενοδοχείων και status πτήσης στο Ryanair .com.

Ο David O’Brien της Ryanair δήλωσε πως  “εντάσσουμε 7 νέα δρομολόγια στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Πάφου, προς: Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μπρατισλάβα, Ρίγα, Σόφια και Τάλλιν, προσφέροντας 15 δρομολόγια σε σύνολο, μέσω των οποίων θα συμβάλλουμε στην διακίνηση 800,000 επιβατών ετησίως από/προς την Πάφο το επόμενο έτος”.

Παράλληλα συνέχισε ,” παρατηρούμε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από το επιβατικό της Κύπρου, για κρατήσεις προς το χειμερινό μας πρόγραμμα”.

Επίσης ανέφερε πως για να γιορτάσουν την ανακοίνωση του καλοκαιρινού προγράμματος για το 2018, προσφέρουν θέσεις με ναύλους που ξεκινούν από 19.99€ για ταξίδια ως το Δεκέμβριο, διαθέσιμες προς κράτηση ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (21 Σεπτεμβρίου).

Καθώς οι θέσεις με αυτές τις προνομιακές τιμές θα εξαντληθούν άμεσα, είπε, προσκαλούμε τους πελάτες μας να συνδεθούν τώρα στο www.ryanair.com ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία.”

Σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με έρευνα της ACI, κάθε ένα εκατομμύριο επιβάτες αντιστοιχούν σε 750 παράπλευρες θέσεις εργασίας.

Eξάλλου, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μάης Πρόεδρος της ΕΤΑΠ ανέφερε πως μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχούς παρουσίας της Ryanair στην Πάφο αποτελεί ενθαρρυντικό σημείο το γεγονός ότι καινούργιες πτήσεις και προορισμοί εντάσσονται στο πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας, όπως είναι ο Βερολίνο, η Μπρατισλάβα και λοιπά. Ο κ. Μάης είπε προβλέπει καλύτερες μέρες για τον τουρισμό μας.

Σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου(ΕΤΑΠ) χαιρετίζει την απόφαση της Ryanair για επέκταση της παρουσίας της στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου και έναρξη επιπρόσθετων τακτικών πτήσεων από τον Απρίλιο 2018 με άλλα εφτά νέα δρομολόγια.

Βάσει της απόφασης της Ryanair, τα νέα δρομολόγια και ιδιαίτερα αυτά που συνδέουν την Πάφο με Δουβλίνο, Πρατισλάβα, Βαλτικές χώρες και Βουδαπέστη θεωρούνται στρατηγικής σημασίας και αναβαθμίζουν το κύρος της Πάφου ως τουριστικού προορισμού αλλά και του διεθνούς αεροδρομίου Πάφου.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα αφού η απόφαση της Ryanair αναμένεται να  δώσει σημαντική  ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη των διαφόρων τμημάτων του τουρισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: