Στην τελευταία της κατοικία η Ανδρούλλα Παπαλλά, η εθελόντρια της καρδιάς μας…

Στην τελευταία της κατοικία η Ανδρούλλα Παπαλλά, η εθελόντρια της καρδιάς μας…

Στην τελευταία της κατοικία η Ανδρούλλα Παπαλλά, η εθελόντρια της καρδιάς μας…
Ένας καλός και πολυαγαπητός άνθρωπος πέταξε ψηλά…
Βαρυσήμαντο το πέρασμα της από την ζωή…
Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε σήμερα η Γεροσκηπιανή Αντρούλλα Παπαλλά, η εθελόντρια της καρδιάς μας. Η Ανδρούλλα Παπαλλά από την Γεροσκήπου Εκοιμήθη εν ειρήνη. Έτσι σεμνά και αθόρυβα εγκατέλειψε τα εγκόσμια και πέρασε στην αιωνιότητα την Πέμπτη 05.06.2025 σε ηλικία 81 χρονών,αφήνοντας πίσω της ένα μεγάλο έργο προσφοράς . Σήμερα Σάββατο στις 11:00 π.μ. τελέστηκε η κηδεία της στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου . Όλοι ήταν εκεί , συγγενείς και φίλοι …για να πουν το ύστατο χαίρε στην κα Ανδρούλλα από τις μεγαλύτερες εθελόντριες της επαρχίας Πάφου και όχι μόνο.
Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου ο οποίος ανέφερε πως το πέρασμα της Ανδρούλλας Παπαλλά έγινε φάρος της ζωής και προσφοράς, αγάπη και πόθου αφήνοντας το αποτύπωμα της ολοζώντανο για να φωτίσει, όπως είπε, και να καθοδηγεί τον δρόμο αυτών που μένουν πίσω. Η Ανδρούλλα είπε, υπήρξε δραστήρια, επιβλητική γυναίκα, αξιοπρεπής , πρόθυμη και διακρίνονταν για την ανθρωπιά της και την αμεσότητα στην επαφή της με τους συνανθρώπους της. Η ζωής της έγινε συνώνυμη της προσφοράς, της αγάπης για την πατρίδα, την οικογένεια, τον συνάνθρωπο και τις ευπαθείς ομάδες, κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη. Μαθήτρια ακόμη, συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου, η Αντρούλλα Παπαλλά ανέπτυξε έντονη και ενεργό δράση κατά την διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα,της ΕΟΚΑ 1955- 1959 αναλάμβανοντας την μεταφορά φυλλαδίων και προκηρύξεων της ΕΟΚΑ με κίνδυνο πάντοτε της ίδιας της, της ζωής, αψηφώντας τον κίνδυνο. Νυμφεύτηκε τον Χρυσόστομο Παπαλλά, άξιο συνοδοιπόρο στην ζωή και απέκτησαν τρία εξαίρετα παιδιά τον Πανίκο, την Γιάννα και τον Γιώργο και πέντε εγγόνια. Η Αντρούλλα Παπαλλά, σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος, αφοσιωμένη σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, ενεργός πολίτης με έντονη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης , υπέρμαχος της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε, πως η κ. Αντρούλλα συμμετείχε μέσα από διάφορες οργανώσεις και συμβούλια κερδίζοντας τον σεβασμό και την αγάπη των συμπολιτών της δικαιώνοντας τους πολλαπλούς ρόλους που με πάθος και δύναμη είχε επωμιστεί. Διετέλεσε μέλος του ΔΗΣΥ από την ίδρυση του, μέλος της Πρωτοπορίας και της ΓΟΔΗΣΥ υπηρετώντας από διάφορες θέσεις τα διάφορα συμβούλια του κόμματος. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού Πάφου, μέλος του Συμβουλίου Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου Πάφου, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαργαρίτας Λιασίδου, μέλος του Συνδέσμου Lions Πάφου υπηρετώντας ως πρόεδρος και ως υπεύθυνη θεμάτων κοινωνικής αρωγής.Τιμήθηκε με παγκόσμιες διακρίσεις στους Lions για την κοινωνική της προσφορά. Επίσης υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Πάφου.Τιμήθηκε επίσης από τον Δ. Γεροσκήπου για την προσφορά της ως δημότης και ως μέλος των Επιτροπών Ευημερίας του Δ. Γεροσκήπου. Ακόμη ήταν μέλος της χορωδίας του Δ. Πάφου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης.
Εκ μέρους των Λάιονς Ελλάδας – Κύπρου ο Γιώργος Πάττας ανέφερε πως η Αντρούλλα Παπαλλά υπήρξε απόλυτα αληθινή και συγκλονιστικά ανθρώπινη. Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης της και δεν δίσταζε να την εκφράζει , ενώ ταυτόχρονα υπήρξε τόσο θετική στο να ακούσει που εντυπωσίαζε τους πάντες.
Συγκινητικοί ήταν οι χαιρετισμοί της εγγονής της Άντρης και και της εγγονής της Δήμητρας οι οποίες μίλησαν για την γιαγιά τους αλλά και για την περηφάνεια που αισθάνονται για αυτήν. Η Άντρη και η Δήμητρα απότισαν φόρο τιμής στο πολυαγαπημένο τους πρόσωπο στην γιαγιά τους Αντρούλλα. Την ευχαρίστησαν μέσα από την καρδιά τους για τις αξίες και τις αρχές που τους μεταλαμπάδευσε. Στην κηδεία αντί στεφάνων έγιναν εισφορές στον Παγκύπριο Διαβητικό Σύνδεσμο και για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Γεροσκήπου (παλαιού κοιμητηρίου).
Αιωνία της η μνήμη … o πόνος τεράστιος η απώλεια αβάσταχτη κουράγιο στους συγγενείς